Nykomlingsmöte på söndagen

På söndagen är det nykomlingsmöte på Örjans vall mellan HBK och Degerfors IF. Båda har självförtroende i ryggen efter härliga vinster senast. Degerfors vann derbyt mot Örebro SK med 3-0 medan HBK vände 0-2 till 3-2 seger borta mot IF Elfsborg.
Förra årets topplag i Superettan möts nu i Allsvenskans sista omgång på vårdelen innan EM-uppehållet. HBK tar emot Degerfors IF hemma på Örjans vall.

Degerfors inledde serien med två raka förluster men har på de sista tre matcherna tagit sju poäng, bl.a. med hemmasegrar mot Djurgården och Örebro. På bortaplan har de en seger i år när de slog IFK Göteborg med 3-2.

- Degerfors är ett formstarkt motstånd som har kommit bra igång, men samtidigt visade vi själva bra form mot Elfsborg och vi har tagit fyra poäng på de två senaste matcherna. Vi har haft bra träningar efter det och vi är där vi vill vara med de saker som vi har gjort inför matchen, menar Magnus Haglund i HBK.

Han tror att det kommer vara två lag som bägge är intresserade av att ta initiativet i matchen. I fjor vann de varsin match mot varandra när de inom en vecka i månadsskiftet augusti-september möttes.
- Det var två matcher där de som kopplade greppet i första halvlek vann. Samtidigt är både Degerfors och vi bättre lag nu än då, anser Magnus.

För att kunna ta tre poäng på söndagen på Örjans vall där HBK hittills är obesegrade gäller det att sätta nycklarna.
- Aggressiviteten i försvarsspelet kommer bli viktig, det är alltid nyckeln i vårt spel. Sen att vi som mot Elfsborg är skarpa när vi kommer in i tjugofem meterna mot motståndarnas mål, säger Magnus Haglund inför matchen.

Degerfors tränare Andreas Holmberg säger så här om vad han tycker är HBK:s styrkor.
– Egentligen samma som förra året. Det är ett väldigt disciplinerat och bra organiserat lag. Försvarar sig kollektivt men har också en hel del spets i form av vassa målskyttar. Det är ett lag, med betoning på lag, säger tränare Andreas Holmberg till Degerfors IF:s hemsida.



De senaste matcherna har resultatmässigt gått bra för värmlänningarna och det finns anledningar till det.
– Både i vårt försvarsspel och i vårt anfallsspel har vi lagt ner ett hårt jobb. Därmed har vi kunnat hitta andra ytor på planen och inte blivit lika utsatta för hård press. Vi har hittat tillbaka till det vi vill göra i vårt anfallsspel. Det har blivit en snöbollseffekt och vi växer mer och mer. Nu har vi växt in i den här serien och vi vet att vi är ett bra lag, anser Andreas Holmberg till degerforsif.se.

HBK:s trupp till matchen är densamma som senast mot IF Elfsborg: Malkolm Nilsson Säfqvist, Malte Påhlsson, Thomas Boakye, Alexander Berntsson, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Joel Allansson, Simon Lundevall, Marcus Antonsson, Sadat Karim, Mikael Boman, Erik Ahlstrand, Emil Tot Wikström, Andreas Bengtsson, Dusan Djuric, Amir Al-Ammari, Edvin Kurtulus och Alexander Johansson.

Degerfors trupp till matchen: Ismael Diawara, Jonathan Tamimi, Daniel Janevski, Oliver Ekroth, Sebastian Ohlsson, Ferhad Ayaz, Johan Bertilsson, Sargon Abraham, Christos Gravius, Erik Lindell, Sean Sabetkar, Victor Edvardsen, Anton Kralj, Abdelrahman Saidi, Christoffer Wiktorsson, Adam Carlén, Adhavan Rajamohan och Jeff Gal.

I enlighet med de gällande publikrestriktionerna kommer åtta personer att släppas in vid matchen. Dessa åtta har lottats ut bland dem som köpt Klubb55 och vinnarna har redan informerats. Ni andra kan följa matchen på discoveryplus.se.