Noterat efter ÖSK-HBK

Det blev förlust på lördagen mot Örebro SK på Behrn Arena. 
Efter tre raka matcher i följd mot ÖSK på Behrn Arena blev det förlust. Senast HBK förlorade där var 2013. Därefter har det blivit 2-1 seger 2014, efter att Eric Smith avgjort på övertid, 1-1 2015 och 2017 gjorde Gabriel Gudmundsson matchens enda mål.

En gång tidigare har lagen mötts i Allsvenskans femte omgång och det var 1995. Även då vann ÖSK med 1-0 på sin hemmaplan, som då hette Eyravallen.

Det var tionde gången som domaren Granit Maqedonci dömde HBK. Det var fjärde förlusten, medan HBK vunnit fem och en gång har det blivit lika. Noterbart att det var nionde gången som Granit dömde för HBK på bortaplan. Dock hade HBK vunnit de tre senaste på bortaplan med göteborgaren som domare.

I HBK gjorde Malkolm Nilsson Säfqvist sin 100:e serie match för HBK. Det var den tionde i Allsvenskan men han har även 90 i Superettan för HBK. Samtidigt var det "Malles" 170:e A-lagsmatch i HBK.

För Andreas Johansson var det den 170:e allsvenska matchen för HBK och den 370:e totalt i HBK.


Joseph Baffo spelade sin 100:e match i elitfotbollen i Sverige. Det har blivit 72 allsvenska och 28 i Superettan under åren i IFK Värnamo, Helsingborgs IF och HBK.


Emil Tot Wikström gjorde sin 50:e seriematch i HBK då han nu har spelat fyra i Allsvenskan och 46 i Superettan.