Noterat efter HBK-Mjällby AIF

Det blev ett surt poängtapp i gårdagens match mot Mjällby AIF, då blekingarna kvitterade på övertid.
Malkolm Nilsson Säfqvist var bara minuter ifrån att bli matchhjälte i går. Det hade blivit ett bra jubileum för honom då han i går spelade sin 100:e raka seriematch sedan han tog över i målet i oktober 2017 efter Isak Pettersson.

"Malles" straffräddning var hans andra i följd i seriesammanhang. Han räddade senast en straff i september borta mot AFC Eskilstuna, också i slutminuterna men då vid ställningen 3-0 till HBK.

I HBK gjorde Andreas Bengtsson sin 40:e allsvenska match för HBK.

Marcus Antonsson gjorde sitt tredje mål för HBK för säsongen och han har svarat för de tre mål HBK har gjort före paus på de inledande sex matcherna. HBK har ännu inte i år släppt in ett enda mål före paus.

Gårdagens bortamål var det tredje HBK släppte in sista kvarten i år (Sirius, Norrköping och Mjällby) medan HBK gjorde mål sista kvarten hemma mot Häcken.

I går var det 21:a gången HBK och Mjällby möttes i seriesammanhang. Ännu har ingen match blivit mållös.