Noterat efter HBK-Degerfors

I går blev det 0-0 för HBK när de tog emot Degerfors IF på Örjans vall. Senast det blev 0-0 i en HBK-match var i augusti 2020 när GAIS var här på besök. Därefter hade HBK spelat 26 matcher med mål i men i går blev det mållöst igen.
Samtidigt var det första gången på de 18 matcher lagen spelat mot varandra i Allsvenskan på Örjans vall som en match slutade oavgjort.


Malkolm Nilsson Säfqvist höll i går nollan för andra gången i år och totalt för tredje gången i sin allsvenska karriär på femton matcher.

Senast Degerfors IF var på besök vann de med 4-1. Därefter har HBK spelat tio raka hemmamatcher utan förlust och med målskillnaden 18-3.

Efter sju raka hemmasegrar i Allsvenskan mot Degerfors blev det oavgjort i går. Senaste förlusten hemma mot de rödvita är från 1947.

HBK har på de åtta första matcherna samlat ihop nio poäng. Det har inte hänt sedan 2010 då laget hade elva poäng efter åtta omgångar. Under HBK:s senaste sejour i Allsvenskan (2017) dröjde det till omgång 16 innan HBK hade nått detta poängantal.


Thomas Boakye var tillbaka i startelvan och var den som sprang mest på plan.

Thomas Boakye var tillbaka i startelvan och tackade för förtroendet genom att löpa mest meter av alla på plan. Thomas sprang inte mindre än 12 031 meter vid matchen i går. Närmast i HBK var Joel Allansson med 11 286 och Marcus Antonsson 11 108 meter.

HBK hade 8-0 i avslut på mål och den som sköt flest av dessa var kanske lite överraskande Edvin Kurtulus med tre skott där målvakten fick göra ett ingripande.


I sin 378:e allsvenska match var Andreas Johansson den som nådde den högsta topphastigheten av samtliga spelare.

Den som hade den högsta topphastigheten i går var den evigt unge Andreas Johansson som hade 34,35 km/timme som högsta hastighet. Närmast i laget Joseph Baffo med 32,18 och Andreas Bengtsson med 31,6 km/timme.