Motståndarkollen: Örebro SK

På lördag, 8 maj, åker HBK:s herrlag till Närke för match mot Örebro SK på Behrn Arena.

I senaste omgången gjorde HBK en stark hemmamatch och spelade 1 – 1 mot IFK Göteborg. I den matchen stod målvakten Malkolm Nilsson Säfqvist för assisten till Marcus Antonssons ledningsmål i den nionde minuten för HBK. I andra halvlek kvitterade Tobias Sana för Göteborg.

Örebro SK mötte IFK Norrköping hemma på Behrn Arena i söndags och förlorade med 3 – 0. På tilläggstid i första halvlek gjorde Norrköpings anfallare Samuel Adegbenro 1 – 0 till Norrköping och i andra halvlek blev det ytterligare två Norrköpingsmål. Norrköping hade ett spelövertag under större delen av matchen och hade 23 avslut och 12 av dem var på mål. ÖSK hade nio avslut och bara tre avslut på mål under matchen. Örebro har hittills på de fyra första matcherna i Allsvenskan inte gjort något mål och ligger nu sist i tabellen med en poäng.

Efter Norrköpingsmatchen tyckte tränare Axel Kjäll, enligt ÖSK:s hemsida, att ÖSK släppte till för många chanser bakåt och att Norrköpingsledning efter första halvlek var rättvis. Han berömde den nye målvakten Bobby Allain för att hålla ÖSK kvar i matchen, men konstaterade att matchen var förlorad när det andra och tredje målet kom.

Den finske landslagsanfallaren Rasmus Karjalainen, som har lånats från holländska Fortuna Sittard, blev i april skadad på en träning och är borta från träning och spel ett antal veckor. Även nyförvärvet från Djurgården, Kevin Walker, saknades på grund av skada i matchen mot Norrköping.

Det finns ingen spelare i ÖSK med en HBK-koppling men Pelle Olsson, som är ny analytiker och scout i HBK och som spelade i HBK 1986 – 1987, var assisterande tränare i ÖSK 2003 – 2004. Många f.d. HBK-tränare har också tränat ÖSK: Kenneth Rosén, Roy Hodgson, Stuart Baxter, Mats Jingblad och Stefan Lundin.

Senaste bortamatchen mot ÖSK var den 21 oktober 2017 och då vann HBK med 1 –0. Gabriel Gudmundsson var målskytt.

Senaste tio inbördes möten:

2017 Örebro SK – HBK 0 – 1 (Allsvenskan)
2017 HBK – Örebro SK 0 – 0 (Allsvenskan)
2015 HBK – Örebro SK 2 – 2 (Allsvenskan)
2015 Örebro SK – HBK 1 – 1 (Allsvenskan)
2014 Örebro SK – HBK 1 – 2 (Allsvenskan)
2014 HBK – Örebro SK 1 – 2 (Allsvenskan)
2011 Örebro SK – HBK 1 – 0 (Allsvenskan)
2011 HBK – Örebro SK 0 – 0 (Allsvenskan)
2010 HBK – Örebro SK 1 – 1 (Allsvenskan)
2010 Örebro SK – HBK 3 – 0 (Allsvenskan)

Örebro SK senaste matcher 2021:
2 maj Örebro SK – IFK Norrköping 0 – 3 (A)
25 april Kalmar FF – Örebro SK 1 – 0 (A)
18 april Östersunds FK – Örebro SK 5 – 0 (A)
10 april Örebro SK – IFK Göteborg 0 – 0 (A)

Senaste startelvan Örebro SK den 2 maj mot IFK Norrköping(4-4-2):
Bobby Allain – Daniel Börnkvist, Michael Almebäck (bilden), Andreas Skovgaard, Benjamin Hjertstrand – Dennis Collander, Nordin Gerzic (K), Johan Mårtensson, David Seger – Romain Gall, Deniz Hümmet