Marcus vet hur han vill fira sin dag

I morgon lördag väntar bortamatch mot Örebro SK i Allsvenskan. För HBK-anfallaren Marcus Antonsson blir det en speciell match för han fyller nämligen 30 år samma dag. Vad han önskar sig är ganska klart – tre poäng!

När vi når han på torsdagskvällen har han tillbringat sin lediga dag hemma i Unnaryd tillsammans med Emil Tot Wikström och Viktor Ljung. Tillsammans fick de upp sexton gäddor men alla lämnades tillbaka i sjön. Hade det däremot varit gös på kroken hade säkert en del kommit hem till köksbänken.


I de två senaste matcherna har han svarat för två mål och i båda matcherna gett HBK ledningen med 1-0. Dock har målen och matcherna bara resulterat i ett poäng. För en anfallare är det dock viktigt att få göra mål.
- Det känns bra och det är det jag kom hit för, det är en viktig grej för en forward att få göra mål. Klart att det känns bra men samtidigt är man inte nöjd om man inte får med sig tre poäng.


- I Norrköping blev det noll poäng men det var skönt att spräcka nollan för egen del. Men man är aldrig nöjd när det inte leder till tre poäng.



Marcus Antonsson jublar efter att ha gjort 1-0 på IFK Göteborg i söndags.


I matchen mot IFK Göteborg senast blev det mål efter en assist från Malkolm Nilsson Säfqvist.
- Vi pratade om det lite dagen innan, att det kan ske. Men visst var det kul at tge målvakten en assist.


På lördag väntar match på Behrn Arena mot Örebro SK. En match som Marcus ser fram emot.
- Det ska bli en trevlig och viktig match. Örebro har haft en tuff inledning och vi har inte fått de poäng som vi har förtjänat. En tuff match på deras underlag som de är vana vid. Alla matcher är tuffa och vi går helt klart för tre poäng.


Samma dag som matchen fyller Marcus Antonsson 30 år. Och bästa presenten är – vinst!

- Jag har sagt till grabbarna i veckan att jag önskar bara en sak och då är tre poäng det självklara svaret, få med sig en seger hem så att man kan njuta på bussen på vägen hem, säger Marcus avslutningsvis.