Lite nytt om gamla HBK:are

Nu är det uppehåll men det händer lite intressanta saker ändå, bl.a. med gamla spelare och ledare från HBK.
I mitten på april presenterade vi en lista på vart gamla spelare befinner sig i dag. Sedan dess har det hänt en del saker.

I veckan blev Sead Haksabanovic (bilden ovan) klar för ryska Rubin Kazan efter några år i IFK Norrköping. Sead är fostrad i HBK och är den yngste spelaren någonsin i föreningen som spelat allsvensk fotboll. Han var bara 15 år och 340 dagar när han debuterade 2015.


Vår gamle anfallare Alexander Ruud Tveter har varit klubblös under våren men blev i början på maj klar för Sandefjord Fotball. Han har därefter hoppat in i två matcher och i torsdags mot Rosenborg BK fick han spela från start. Det hjälpte inte när Rosenborg vann med mål på övertid av Guillermo Molins. För RBK gjorde Rasmus Wiedesheim-Paul ett inhopp.
Ruud Tveter spelade i HBK under två säsonger 2016-17 och var med om den historiska kvalsegern mot Helsingborgs IF.


I eftermiddag är det avgörande kvalmatch mot Wembley om en plats i nästa säsongs Premier League. Brentford och Swansea gör upp om en plats. I Brentford spelar Pontus Jansson men även den förre HBK:aren Mads Roerslev Rasmussen som spelade i HBK en kort period i början på 2017 på lån. Pappersstrul gjorde att han fick lämna HBK efter en allsvensk match och återvända till FC Köpenhamn.


En som vi missade på vår tidigare sammanställning var vår gamle tränare Josep Clotet Ruiz. Sedan i februari 2021 är "Pep" tränare för Serie B-laget Brescia Calcio.
"Pep" kom till HBK som tränare 2011 men fick under sommaren samma år lämna sitt uppdrag.


Efter "Pep" fick Jens Gustafsson ta över HBK och var tränare t o m 2014. Under senare tid har han tränat IFK Norrköping i 4,5 år men lämnade dess i vintras. Nu står det klart att tar över tränarjobbet i kroatiska Hajduk Split.