Laxacupen 2021 inställd!

Laxacupen 2021 ställs in med anledning av den rådande coronapandemin, och kommer inte att genomföras som planerat 29 juli-1 Aug 2021. Detta beslut är nu taget av Halmstads BK:s styrelse i samråd med cupens tävlingsledning. 

Vi har som många andra arrangörer följt samhällsutvecklingen noga kopplat till pandemin och parallellt med detta planerat för en turnering. Vår samlade riskbedömning utefter nuläge och dialog bl.a. med smittskydd Halland blir dock att prognosen är för dålig för ett genomförande redan i sommar. Laxa cupens omfattning med många människor som kommer in från olika distrikt till en samlad punkt blir för problematisk. Vi som arrangör vill vara ansvarstagande och inte bidra till eventuell smittspridning. Säkerhet och hälsa sätts alltid i första rum.


Det är givetvis med stor besvikelse och ledsamhet som vi meddelar detta beslut. Längtan efter en cupsommar bland spelare, ledare, funktionärer och publik är mycket stor och nu får vi tyvärr vänta ett år till. Alla inbetalda avgifter kommer nu återbetalas till de anmälda lagen.


Vi beklagar att vi får ställa in för andra året i rad men tar nu sikte mot 2022 när vi verkligen ska ”Maxa Laxa”. Redan under september öppnar vi upp anmälan till nästa års turnering.