Glad Amir efter första målet

När HBK vann på måndagskvällen på Borås Arena så svarade Amir Al-Ammari för en viktig reducering strax före paus. Det var nyförvärvets första allsvenska mål och hittills har han aldrig förlorat på Borås Arena.
- Vi började inte så bra då våra första tio minuter inte var så som vi ville, menar Amir Al-Ammari efter att HBK tidigt låg under med 2-0.

- Därefter visar vi bra moral och lyfter upp den andra delen av halvleken. Vi ligger på och gör mitt reduceringsmål. Därefter tycker jag vi har bra koll på det och är med i matchen. I pausen finns en tro och vi pushar varandra, och vi tror att Elfsborg ska tappa desto längre matchen går, menar Amir.

Marcus Antonsson kvitterade till 2-2 efter fint förarbete av Sadat Karim och Simon Lundevall.
- Därefter styr vi matchen och de har inga direkta lägen. Vi visar bra moral.

- Vi har tidigare tappat matcher där vi har tagit ledningen. Nu visade vi att vi kan vända matcher, vilket är en rejäl boost för oss. Vi visar att vi kan spela fin fotboll, menar Amir.

- Helheten är fantastiskt utöver inledning, säger Amir efter att HBK aldrig tidigare vunnit mot Elfsborg på Borås Arena.

- Det måste vara Amir-effekten, skrattar Amir. Jag har aldrig förlorat här.

Kanske var det så. Hur som helst var det ett viktigt och betydelsefullt reduceringsmål som nyförvärvet från Jönköping svarade för.