Damerna glada att få komma i gång

Söndag den 6 juni är det äntligen premiär för HBK-damerna att få spela seriematch igen. Tränaren Fredrik "Fidde" Andersson redogör för hur läget är i damlaget inför premiären.

Seriepremiär nästa söndag mot Trelleborgs FF. Hur känns det att äntligen komma i gång och att det blir en dubbelserie?

​- Vi har längtat väldigt efter att få spela matcher så vi är glada att få komma igång. Vi har också önskat en serie där vi får möta alla lag både hemma och borta så det känns bra. Trelleborg är en av favoriterna till att vinna årets serie så det blir tuffast tänkbara motstånd direkt. 


Hur har det fungerat att träna under tiden utan matcher?

​- Vi försöker ALLTID göra det bästa av situationen, så även nu. Vi tappade lite energi ett tag men nu när det närmar sig så har vi haft några riktigt bra träningar. 

- Vi har i stort följt den plan som vi hade sedan tidigare men fått korrigera något. Förhoppningsvis är vi i bra form direkt men svårt att mäta när vi inte fått spela träningsmatcher. 



Två som har hittat varandra under våren, enligt "Fidde" är Nellie Andersson...

Har ni snäppat upp nu när ni vet att det närmar sig seriepremiär?

- Från det vi fick besked om seriestart så har vi tre veckor på oss att slipa på det sista. Spelarna är väldigt träningsflitiga så vi kör på för att förbereda oss på bästa sätt. 


Går det att bedöma hur långt ni har kommit?

​- Det har sett väldigt bra ut på träning men något svårbedömt när vi inte fått tävla ännu. Trots att vi haft stor omsättning på spelare så ligger vi längre fram än förra året. 


Hur ser det ut truppmässigt inför premiären – är alla uttagningsbara?

​- Alla spelare är friska men det är studenttider så vi anpassar veckan något efter hur spelarna har det. Sen har vi ju Moa (Karlsson) som redan gjort allsvensk debut för Vittsjö. Vi hoppas hon kan vara med eller att vi kan låna någon annan från dem. Skulle det inte lösa sig så har vi alternativ som är väldigt bra. 


Känns det som om någon har tagit steg under våren?

​- Det är många som tagit fina kliv i sin utveckling under våren. Vi har också hittat spelare som fungerar bra tillsammans. Hanna Comnell och Nellie Andersson har sett väldigt fina ut ihop och hittar lösningar som blir svårt för våra motståndare att kontrollera. Alice Sandahl har haft en fin utveckling under lång tid och hon har kämpat hårt för att nå dit. Skall bli väldigt kul att följa henne. Sen har vi Alva Hed som just nu är mittback och håller en enormt hög nivå. Emma Harrysson har också tränat på väldigt bra och ser bättre ut för varje vecka. Hon kommer bli viktig för oss under året. Vi har en sund konkurrens på samtliga positioner och kommer tvingas ha riktigt bra spelare på bänken. Det kan vara en ny situation för några men det stärker oss som lag. 



...och Hanna Comnell, de hittar fina lösningar tillsammans.


Har ni satt någon målsättning eller vad bör ni hamna i tabellen?

​- Eftersom vi inte har haft möjlighet att spela ihop oss så har vi inte satt någon specifik målsättning. Det vi jobbar efter är att hela tiden bli bättre och ser man till tabellplacering så var vi sjua förra året så då siktar vi på sexa eller bättre.....