Ante besviken över att det inte blev tre poäng

HBK avslutar vårsäsongen med att spela 0–0 hemma mot Degerfors, en match som lagkaptenen "Ante G" Johansson tycker så här om. 

- Med spelet är jag nöjd, men vi spelare är besvikna över att vi inte lyckas vinna den här matchen med tanke på hur matchen ser ut, det spelet vi har och de chanserna vi skapar så är det klart att vi besvikna över att vi inte vinner. 


Vad är det i spelet som du tycker funkar? 

- Vi sätter pressen, vi får tag i dom när de vill spela ut och då är vi där och är rätt aggressiva och vinner bollen, ibland tidigt och skapar fina omställningslägen. Samtidigt som vi är rätt stabila bakåt när de har mycket boll. De är ett spelskickligt lag som är vana att skapa mycket målchanser, men i dag har de inte ett skott på mål. Sen så i vårt eget spel så växer vi med varje match och vi kommer till mer och mer lägen för varje match och det är jättekul och vi hoppas att vi kan utveckla det. 


Ni har 17 skott och flera fina anfall men lyckas inte göra mål, vad krävs för ni ska göra det där målet och vinna matchen? 

- Det är både tillfälligheter och kvalitet på allting. I vissa lägen är det kvalité i vad för avslut och vad man väljer att göra för avslut men såklart även sista passningen osv. så de är inte bara den som ska avsluta som de hänger på. Så det är hem och träna på, jag tycker vi skapar tillräckligt för att vinna matchen. 


När det står 0–0 och matchen står och väger, hur mycket vågar man gå fram för ett mål? 

- Degerfors är väldigt omställningsstarka, samtidigt när vi väl trycker ner dem som det blev så tycker jag bara det är Edwardsson som är kvar där uppe så jag tycker vi har bra kontringsmarkering och balans i laget. Så där var jag inte orolig. Jag kör gärna på framåt. 


De har tre stycke rörliga och duktiga anfallare där uppe, samtidigt så skapar de nästan ingenting, vad är det ni gör i försvaret som är så framgångsrikt? 

- Framför allt är det anfallarna som arbetar hårt och hela mittfältet med Joel Allansson och Amir Al-Amari som springer otroligt mycket och som är otroligt viktiga för oss, samtidigt så flyttar vi mycket på oss. Vi pumpar mycket och försöker sällan vara på samma linje. Vi i backlinjen försöker hela tiden flytta oss mycket i sidled och upp och ner för att de ska vara jobbigt för anfallarna, att de måste röra på sig hela tiden. 


- Det är alltid skönt när man ser att de byter ut sin anfallare, som Bertilsson som jag tycker är en jätteduktig spelare som inte får ut så mycket, så det är ett kvitto på att man gjort någonting bra. 


Det regnade och blåste mycket i dag, hur påverkade er matchplan? 

- Nej inte alls, vi har inga problem med regnet, då är det vinden är det värsta tycker jag, det blir lite skillnad i med och motvind men det påverkar inte så mycket. Det kändes som det blåste mer motvind i första än vad vi fick medvind i andra halvlek men så är det ibland. 


Nu är det sommaruppehåll, hur skulle du sammanfatta de första 8 omgångarna tillbaka i Allsvenskan? 

- Ja, så det blir att ladda upp och fila ännu mer på spelet och komma tillbaka ännu starkare. Första matchen blir mot Hammarby därmuppe och det är ju såna matcher som är roligast att spela. 


-Kul att vara tillbaka i allsvenskan. Jag tycker att vi har gjort oss förtjänta av lite fler poäng, men samtidigt har alla matcher varit väldigt jämna, de är vinst eller förlust med uddamålet och några oavgjorda på det. Alla matcher har levt hela vägen. Vi höll nollan i dag och tre matcher i rad där vi tagit poäng. Så i det stora hela är det helt okey, det är synd att det kommer ett uppehåll, jag vill alltid spela fotboll så för mig hade vi gärna fått fortsätta, avslutar HBK;s lagkapten "Ante G" Johansson efter sista hemmamatchen innan EM-uppehållet