-Vi är värda mer än vi får!

Det var tunga huvuden på Behrn Arena efter lördagens förlust mot Örebro SK. Ett hemmalag som gjorde mål bara någon minut in på andra halvlek. Det var stor besvikelse hos lagkaptenen Andreas Johansson och managern Magnus Haglund efter matchen.

- Jag tycker vi är värda mer än vi får. I första halvlek skapar vi några lägen, även om ”Malle” gör ett par bra räddningar. I spelet äger vi mycket boll framför allt i andra halvlek. De står djupt nere i straffområdet och det är mer tillfälligheter att vi inte får in bollen. Jag tycker att vi kan förvalta våra chanser lite bättre, säger Andreas Johansson efter matchen.Andreas Johansson tycker att tillfälligheter som gör att HBK inte får in bollen i mål.


Magnus Haglund är nöjd med hur HBK hanterade de första 45 minuterna på matchen.

- Det är en match där vi har en ganska jämn första halvlek. Vi hanterar ÖSK:s långa spel på Björndal på ett okej sätt. Efter hand under halvleken kommer vi in i det mer och mer, och skapar en möjlighet utifrån ett etablerat spel. Vi har en ganska god känsla i halvtid, samtidigt som vi vet att vi får vara väldigt vaksamma på det som händer efter den långa bollen på Björndal och vet att det finns bra spelare som kan snabba upp den bollen och skapa farligheter, säger Magnus, som fortsätter:


- Vi går in i andra halvlek med en god tro att vinna matchen, men åker på ett mål i början på andra som känns på många sätt väldigt onödigt, där det är en kedja av flera saker där vi fattar dåliga beslut och som innebär 1-0 till ÖSK.


Efter ledningsmålet blev det att hemmalaget backade mycket lågt och in i eget straffområde.

- Sedan står vi och spelar på ÖSK:s planhalva resten av halvleken, vi skapar många lägen att få in bollen i straffområdet. Vi får in en hel del bollar men är inte tillräckligt bra på att göra mål i den sista delen i boxen. ÖSK försvarar sig bra med allt de har med näbbar och klor och reder ut det.


- Vi tryckte ner ÖSK, speluppbyggnaden och genomspelet var bra. De sista tjugo meterna in mot målet var inte bra nog eftersom vi inte gjorde några mål, därför vinner ÖSK, menar Magnus Haglund avslutningsvis.