Vinst mot Mjällby

I träningsmatchen borta mot Mjällby AIF vann HBK med 2-1 efter mål av Simon Lundevall (bilden) och Sadat Karim. Noterbart är att Samuel Kroon fick spela sina första minuter sedan i början av april och han svarade för poäng direkt.

Inledningsvis hade HBK några fina anfall och skapade några hörnor men kom inte till någon större målchans. I stället var det hemmalaget som hade bästa chansen när Andreas Blomqvist sköt (18) men bollen kunde Malkolm Nilsson Säfqvist plocka.

Bästa anfallet dittills kom i 25:e minuten när Andreas Bengtsson tog sig runt på vänsterkanten och var på vippen att hitta Sadat Karim inne i boxen, men ett Mjällbyben fick bollen till hörna.

Två minuter senare skulle HBK få utdelning. Sadat Karim fick fram bollen till Marcus Antonsson, som i sin tur spelade till Simon Lundevall, som avancerade några steg innan han skruvade in bollen i bortre hörnet.

Minuterna senare fick hemmalagets Mamadu Moro en chans men med dålig bollmottagning kunde Malkolm Nilsson Säfqvist ta hand om bollen.

HBK borde gjort 2-0 i 33:e minuten när Thomas Boakye spelade in snett bakåt till Sadat Karim som sparkade i luften. I stället gick bollen till Simon Lundevall som helt ren fick till ett för dåligt avslut och målvakten kunde rädda.

Precis innan paus var Joel Allansson på vippen att bli målskytt när han försökte skarva in Andreas Bengtssons inspel men vinkeln blev lite för dålig. Så det blev halvtidsledning med 1-0.

I andra halvlek hade HBK ganska bra grepp på händelserna men efter ca en timmes matchtid blev Marcus Antonsson skadad. Han försökte spela vidare men fick senare lämna plan några minuter senare.

Då hade HBK redan gjorde ett trippelbyte där AlexanderBerntsson, Emil Tot Wikström och Samuel Kroon fick komma in. För Kroons vidkommande var det första matchen sedan i början på april.

Kroon hade varit på planen en knapp kvart innan han levererade poäng igen. Kroon fick bollen på kanten där han tog sig förbi en spelare innan han lade in bollen till Sadat Karim som inte kunde missa öppet mål.

Det kändes då ganska säkert men bara några minuter senare nickade Mamadu Moro in reduceringen från nära håll och där Malkolm Nilsson Säfqvist inte lyckades styra bollen utanför stolpen.

Mjällby gick för en kvittering och fick en bra chans i matchens sista minuter och där Malkolm fick göra en fin enhandsräddning på Marius Mouandilmadjis nick mot första stolpen.

Till skillnad mot matchen i maj på Örjans vall höll HBK undan och kunde vinna med 2-1 en stekhet eftermiddag på Strandvallen där det under andra halvlek genomfördes många byten.

MJÄLLBY AIF - HALMSTADS BK  1 - 2

Malkolm Nilsson Säfqvist - Edvin Kurtulus (Viktor Ljung, 79),Andreas Johansson, Joseph Baffo (Alexander Berntson, 61), Andreas Bengtsson -Thomas Boakye (Samuel Kroon, 61), Joel Allansson (Erik Ahlstrand, 71), AmirAl-Ammari (Dusan Djuric, 79), Simon Lundevall (Emil Tot Wikström, 61) - SadatKarim, Marcus Antonsson (Alexander Johansson, 66).

Avbytare utan spel: Malte Påhlsson (mv)

Mål: 0-1 (27) Simon Lundevall, 0-2 (74) Sadat Karim, 1-2 (78)Moro