Vinst för P19 mot Åtvid

P19:s intensiva matchande fortsätter och under onsdagskvällen var det återigen dags för hemmamatch. Åtvidabergs FF stod för motståndet och efter en mållös första halvlek brakade det loss ordentligt i den andra och slutresultatet kunde skrivas till 4-0 fördel Bollklubben. Några mål framåt och återigen en hållen nolla bakåt att glädjas åt för HBK.
Bildtext. Fyra målskyttar mot Åtvidabergs FF. Fr v Mattias Saalem Almgren, Kazper Karlsson, Ardi Hajdari och Johan Gudmundsson.

Det var ett stort spelövertag matchen igenom för HBK. Under den första halvleken saknades dock det sista in mot mål för att göra både ett och två mål innan halvtid. Ardi Hajdari fick dock hål på gästerna tidigt i den andra halvleken och då fortsatte målen och anfallen avlösa varandra i strid ström resterande del av matchen. 4-0 med bud på mera får anses klart godkänt med det matchschema P19-laget befinner sig i.

Fjärde matchen på drygt en och en halv vecka och efter tre ordentliga urladdningar i seriepremiären samt mot IFK Göteborg och Kalmar FF på bortaplan får laget se sig som serieledare och med endast ett insläppt mål de fyra första matcherna. Starkt!

- Vi ändrade på sju positioner i startelvan sedan i söndags mot Kalmar FF att vi då inte sätter timingen i det sista in mot mål, på en gång, får vara förståeligt. Det ger ändå utdelning med lite tålamod och att vi fortsätter trycka ner motståndarna ordentligt mot deras mål.

-Målen började rassla in och i ärlighetens namn borde vi gjort ett antal till men efter förutsättningarna så ska killarna ha en stor eloge för att de återigen kommer upp i en bra grundnivå och spelar koncentrerat och rejält stora delar av matchen. Defensivt och i återtagsspelet är det väldigt stabilt, säger tränarteamet efter matchen.

Härnäst väntar IF Elfsborg på hemmaplan nu på lördag 13.00.

HBK P19 – Åtvidabergs FF 4-0 (0-0)

Målen: 1-0 (51) Ardi Hajdari (Mattias Saalem-Almgren). 2-0 (62) Mattias Saalem-Almgren (Filip Larsson). 3-0 (77) Kazper Karlsson (straff). 4-0 (82) Johan Gudmundsson (Oscar Murro).

Startelvan: Zackarias Nilsson – Filip Larsson, Filip Eriksson (80), Taulant Parallangaj, Viktor Håkansson (65) – Mattias Saalem-Almgren, Kazper Karlsson, Pontus Carlsson (60), Lucas Lindau (60) – Albin Binnefors (80), Ardi Hajdari (80).

Avbytare: Oscar Murro (60), Albin Ahlstrand (60), Charlie Dagård (65), Johan Gudmundsson (80), Jonathan Wadensten (80), Eric Svensson (80), Petter Andersson.