Tung förlust för damlaget

Det blev förlust i fjärde matchen för HBK dam i årets serie. Denna gången stod FC Rosengård för motståndet och bortalaget vann med siffrorna 1 – 2 efter 0 – 2 i paus.

- Det känns inte rättvist med förlust, vi borde fått minst oavgjort, säger damlagets tränare Fredrik Andersson.

Lagen bestämde i varsin halvlek där FC Rosengård var det bättre laget i första och ledde rättvist med 2 mål. Båda målen kom efter omställningar där HBK är på väg fram men Rosengård ställer om och gör mål.

- Vi är lite för snälla vid båda målen men möter samtidigt motståndare som är väldigt bra.

HBK är tillbakatryckta under delar av första halvlek och kommer inte riktigt åt Rosengård i sin press. I andra halvlek har HBK förändrat sin defensiv och får tag i matchen på ett helt annat sätt.

- Vi krympte avståndet mellan våra lagdelar och fick träff i vår press samtidigt som vi fick ny energi genom ett tidigt reduceringsmål.

Det var efter fint förarbete av Vilma Rydell och Moa Karlsson som Nellie Andersson kom före sin försvarare och tryckte in bollen.

Nellie skapar sedan två lägen på egen hand där hon lyfter bollen över två motståndare och skjuter på volley där Rosengårds duktiga målvakt gör matchens räddning. Hörnan som följer blir också farlig och kunde resulterat i mål för hemmalaget.

Ser man till spel så borde det blivit oavgjort men räknar man målchanser så borde HBK vunnit. En förlust känns orättvist även om FC Rosengård hade målchanser att göra något mål till. Det finns en kavalkad av målchanser att se på HPs hemsida där HBK har klart fler än FC Rosengård.

- Vi visar att vi tagit stora steg både individuellt och som lag. Matchen var på en nivå som var långt över vår bästa prestation under förra säsongen. Det är så vi jobbar, att varje dag och varje träning bli lite bättre.

Jag är väldigt nöjd med samtliga spelare, alla presterar på en hög nivå. I paus gjorde vi ett byte, inte för att någon var dålig utan för att få in ny energi i laget. Både Elvira Johansson och Emma Harrysson som kom in gjorde fina prestationer.

- Nu tar vi nya tag och laddar omför nästa vecka som innehåller två matcher Laholm och Hammenhög, säger Fredrik Andersson.

HBK - Rosenborg  1 - 2

Maja Arvehell – Hanna Comnell, Alva Hed, Alma Haglund, Alice Sandahl – Emma Nielsen, Matilda Johansson (80) – Nellie Andersson, Vilma Rydell, Elvira Johansson (45) – Moa Karlsson

Avb. Emma Orrdal, Emma Sjögren, Emma Harrysson (45), Mimmi Thydell, Ella Folkesson (80)

Mål 0 – 1, 0 – 2, 1 – 2 Nellie Andersson