Seger i våravslutningen för P16

HBK:s P16 åkte bekvämt i A-lagets buss med eminente Marcus som busschaufför. Bussresan skapade en väldigt fin prestation som lade grunden till en seger.
P16 började matchen bra. Man ägde boll och spelade på motståndarnas planhalva. Men när man är mycket på motståndarnas planhalva finns det ytor bakom sig. I den nionde minuten hittade Kinna bakom HBK och tog sig in i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten. En väldigt bra slagen straff och 1-0 till hemmalaget.

HBK brydde sig inte så mycket om det utan trummade på och i den 16:e minuten tryckte Altin Mazreku in 1-1.

Efter 1-1-målet och fram till paus spelade P16 en väldigt, väldigt bra fotboll. Det dominanta spelet gav också utdelning. Altin Mazreku gjorde sitt andra mål (min 41) och strax därefter gjorde Lukas Ek (min 43) 1-3.

- En av de bästa halvlekarna jag sett under mina år som tränare i HBK. Vi skapade målchanser, dikterade tempot och spelade i stort sett på motståndarnas planhalva. Vi varierade vårt spel och vann tillbaka bollen väldigt snabbt. Väldigt nöjd efter första halvlek, säger huvudtränaren Morgan Ljungkvist.

Inledningen på andra gav 1-4 när högerbacken Benjamin Fazljiu slog ett inlägg som fick en annan riktning än vad det var tänkt och bollen seglade in i mål.

I den 60:e minuten reducerade Kinna efter en tilltrasslad situation efter hörna där bollen precis kom över mållinjen enligt domartrion, som gjorde en fin match idag.

HBK skapade ett par fina lägen till men Kinnas duktiga målvakt stod i vägen antingen med rena räddningar eller ett bra målvaktsspel vid inlägg.

- Svårt att göra en lika bra andra halvlek. Grabbarna hanterade det bra och behöll lugnet och tre pinnar hem till Halmstad, avslutar Morgan Ljungkvist som var lite extra glad för Joel Kelloniemis inhopp sista 5 minuterna efter ett fotledsbrott tidigare i våras.

Kinna IF - HBK P16, P16 nationell, 2-4 (1-3)

Måns Ramström - Benjamin Fazljiu (Joel Kelloniemi, 85), Noel Wikström, Emilio Hatepovic (Fabian Johansson, 70), Filip Andersson (Thesar Jashari, 75) - Linus Abrahamsson, Måns Andersson (Laurent Qitaku, 60), Hugo Rödin, Altin Mazreku - Lukas Ek (Elis Wijk, 66), Edmond Berisha (Lucas Gustafsson, 66)
Mål 1-0 (9) straff, 1-1 (16) Altin Mazreku, 1-2 (41) Altin Mazreku (Linus Abrahamsson), 1-3 (43) Lukas Ek (Benjamin Fazljiu), 1-4 (47) Benjamin Fazljiu, 2-4 (60)