Seger för P19 mot IFK Göteborg

Det blev seger för P19 när de på onsdagskvällen mötte IFK Göteborg och vann med 1-0.

P19-Allsvenskans andra match spelades på bortaplan mot IFK Göteborg på onsdagskvällen. Efter en mållös första halvlek fortsatte HBK:s spelövertag i den andra halvleken och i matchminut 66 kom till slut det matchavgörande 0-1 genom Jonathan Wadensten (bilden), assisterad av forwardskollegan Johan Gudmundsson. HBK gjorde matchen igenom en fin insats men med uddamålsledningen blev det ändå spännande in i slutet.

- Vi är det spelförande laget i stora delar av matchen och har bra kontroll. Försvarsspelet sitter där och vi jobbar väldigt bra tillsammans, krymper ytor och vinner andrabollar när väl IFK försöker bedriva ett anfallsspel. När vi sedan hittade ut i våra anfallspositioner kunde vi ofta komma framåt och hota det Blåvita försvaret. Sett till det kanske ledningen borde varit i alla fall ett mål större än vad som blev fallet. Killarna ska ha en stor eloge för genomförandet och de tre poängen, summerar tränarteamet efter matchen.

Här näst väntar Kalmar FF på bortaplan på söndag för HBK P19. Nästa hemmamatch spelas om en vecka, onsdag 16/6 mot Åtvidabergs FF.

IFK Göteborg – HBK P19 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 (66) Jonathan Wadensten (Johan Gudmundsson).

Startelvan: Zackarias Nilsson – Filip Larsson, Filip Eriksson, Victor Håkansson, Charlie Dagård (89) – Mattias Saalem-Almgren (70), Albin Ahlstrand, Melvin Sjöland, Pontus Carlsson (83) – Johan Gudmundsson (84), Jonathan Wadensten(70).

Avbytare: Albin Binnefors (70), Lorent Mehmeti (70), Lucas Lindau (83), Ardi Hajdari(84), Taulant Parralangaj (89), David Norrman, Isak Svensson.