Premiärvinst för F17

HBK:s F17 vann premiären mot Falkenbergs FF med 4-2 trots 1-2 underläge i början på andra halvlek. Söndagseftermiddagen bjöd på perfekta förutsättningar och det var ett taggat HBK-gäng som var nöjda efter matchen.
- Vi är väldigt nöjda med insatsen och på sättet vi skapar målchanser. Falkenberg är ett bra lag och de spelar en underhållande fotboll med mycket fart och bra passningsspel. Skönt med tre poäng efter premiären, säger ledaren Mikael Johansson.

Matchen började med ett litet övertag för Falkenberg och de tog ledningen genom en fin kombination efter kvarten spelad.
Kvitteringen kom genom Felicia Nyman en kvart senare och spelet var väldigt jämnt. 1-1 i halvtid och båda lagen var nog nöjda med spelet.

I 48:e minuten gjorde FFF 1-2 på hörna men efter det tog HBK över matchen mer och mer och skapade några väldigt bra chanser. Falkenberg hade en väldigt bra målvakt som gjorde några riktigt fina räddningar.

Efter ett avslut i stolpen och några hörnor fick till slut Felicia in bollen genom en fin boll från Izabella Patel. I 75:e minuten vann Ebba Sandgren bollen på mittplan och spelade snabbt bollen i djupet till Felicia som var hur lugn som helst när hon placerade in bollen vid sidan av målvakten. Tre minuter senare gjorde Klarisa mål genom ett avslut utanför straffområdet.

- Efter det kontrollerar tjejerna matchen på ett bra vis även om FFF får någon halvchans till reducering, säger Mikael Johansson.

HBK F17 - FALKENBERGS FF  4 - 2
Amanda Törnqvist - Emmy Ecklein, Ellen Odefalk, Lovisa Norgren, Izabella Patel - Klarisa Ahmeti, Vilma Lundh, Liv Högardh - Ebba Sandgren, Felicia Nyman, Alva Arvidsson
Avbytare: Moa Otterdahl, Sofiella Nilsson, Wilma Lindh, Emma Johansson, Emma Patel
Mål: 0-1 (14) Meja Håkansson, 1-1 (23) Felicia Nyman, 1-2 (48) Isabella Blomqvist, 2-2 (64) Felicia Nyman, 3-2 (75) Felicia Nyman, 4-2 (78) Klarisa Ahmeti