P19 fortsatt i serieledning

P19 spelade sin tredje match på sex dagar och denna gång gästade IF Elfsborg Halmstad Arena. I värmen på lördagslunchen utspelades en jämn och tuff kamp där HBK tillslut var det laget som drog det längsta strået. Detta var P19:s fjärde raka vinst vilket befäster lagets serieledning.

Det var två rejäla lag som stångades i den 30 gradiga värmen på Sannarp. HBK var laget som tog ledningen efter en kontring på Elfsborgshörna. Urstarke Johan Gudmundsson tog sig loss och kunde fint servera Jonathan Wadensten (bilden) i djupled till 1-0 efter dussinet minuter.

Gästerna svarade upp med ett fint vänsterskott elva minuter senare och kvitteringen var ett faktum. Ett avslut som bågade sig över annars så stabile Zackarias Nilsson i HBK-målet och in i det bortrekrysset - vackert.

HBK ville såklart inte vara sämre och repriserade kvitteringsmålet då Filip Eriksson slog en diagonal boll bakom bortre mittback och Jonathan Wadensten använde även han vänstern för att hitta upp mot målvaktens bortre kryss till 2-1 i matchminut 35. 2-1 i halvtid.

2-1 blev också slutresultatet efter en andra halvlek där båda lagen haft ett par möjligheter till ytterligare mål i matchen. En stark prestation av Bollklubben som därmed leder serien på fyra vinster och en oavgjord match och en målskillnad på nio gjorda mål och endast två insläppta på fem matcher.

- I dag var både de yttre förutsättningarna och motståndarlaget tuffa utmaningar att ta sig an. Killarna spelar dock en väldigt mogen match med många bra beslut och en stor disciplin och koncentration i viktiga moment. Vi gör två mål och skapar ett antal chanser ytterligare för flera mål. Defensivt känns det återigen väldigt stabilt och vi tar udden ur motståndarnas slutforcering genom ett väldigt disciplinerat och uppoffrande spel rakt igenom 95 minuter i stekande värme. Återigen stort beröm till spelargruppen som hanterar så många tuffa matcher i tät följd med en väldigt hög lägsta nivå, säger P19-tränarna efter matchen.

HBK P19 – IF Elfsborg 2-1 (2-1)

Målen: 1-0 (12) Jonathan Wadensten (Johan Gudmundsson). 1-1 (23). 2-1 (35) Jonathan Wadensten (Filip Eriksson).

Startelvan :Zackarias Nilsson – Filip Larsson, Filip Eriksson, Viktor Håkansson, Charlie Dagård – Mattias Saalem-Almgren (60), Albin Ahlstrand, Melvin Sjöland, Oscar Murro (85) – Johan Gudmundsson (72), Jonathan Wadensten (62).

Avbytare: Pontus Carlsson (60), Albin Binnefors (62), Ardi Hajdari (72), Eric Svensson (85), Lucas Lindau, Petter Andersson.