P19 fortsatt allsvenska serieledare

P19 kan gå på sommarledighet som serieledare efter vinst på bortaplan mot Åtvidabergs FF. Precis som senast lagen möttes var det mållöst i halvtid och HBK kunde spräcka nollan tidigt i andra halvlek. Bollklubben hade återigen ett stort spelövertag matchen igenom men kunde först i den 88:e minuten sätta punkt genom Oscar Murros 0-2 mål.

P19-laget, som inledde seriespelet 5 juni, har gjort sju starka inledande omgångar på rekordkort tid. Med en fjärdedel av serien spelad kan man se sig som obesegrade med fem vinster och två oavgjorda matcher samt en målskillnad på 13-4. Under tisdagen på klassiska Kopparvallen i Åtvidaberg fortsatte laget visa fin form.

0-1 kom efter två minuters spel av andra halvlek. Viktor Håkansson dröjde sig kvar i straffområdet efter en hörna och Oscar Murros högerinlägg hittade en kylig Håkansson på straffpunkten till öppningsmålet.

HBK fortsatte att rada upp målchanser, bland annat två ramträffar, men i matchens slutminuter kunde firma Håkansson/Murro återigen hitta varandra. Denna gång Håkansson framspelare och Murro exekutör med ett rejält högerskott i målvaktens bortre gavel. 0-2 och tre friska pinnar in på kontot inför en två veckor lång sommarledighet. Nästa match väntar på bortaplan mot BK Häcken 24 juli.

- En lång bussresa och sedan ut och prestera på topp i högsommarvärme kräver en ordentlig mognad och disciplin. Killarna gör det dock väldigt bra och vi kan sammanfatta en bra dag på jobbet med trevligt spel, koncentration och få, om några, målchanser bakåt. Seriespelet har varit intensivt under juni men en stor eloge till hela truppen som gjort en fantastisk seriestart möjlig. Bra offensiv, urstabil och noggrann defensiv igenom de sju första matcherna. Nu laddar vi batterierna och njuter av sommaren inför massvis med fina matcherunder höstsäsongen, summerar tränare Johan Bergström.

Åtvidabergs FF – HBK P19 0-2 (0-0)

Målen: 0-1 (48) Viktor Håkansson (Oscar Murro). 0-2 (85) Oscar Murro (Viktor Håkansson).

Startelvan: Petter Andersson – Filip Larsson, Filip Eriksson, Taulant Parallangaj, Viktor Håkansson – Pontus Carlsson (85), Kazper Karlsson (86), Melvin Sjöland, Oscar Murro – Ardi Hajdari (70), Albin Binnefors.

Avbytare: Jonathan Wadensten (70), Lucas Lindau (85), Nils Thelander (86), Charlie Dagård, Zackarias Nilsson.