P17 förlorade i premiären

HBK P17 fick på söndagen åka tillbaka över Hallandsåsen med noll poäng i bagaget då Helsingborgs IF var ofina nog att vinna med 3-2 i premiären av P17-Allsvenskan Södra.

HBK inledde matchen starkt och hade ett fast grepp över spelet den första kvarten men efter lite försvarssjabbel så gjorde HIF 1-0 och var sedan spelförande i första halvlek.


Enis Krasniqi blev dock omkullvräkt i HIF:s straffområde och Lorent Mehmeti kunde kvittera till 1-1 med en kall straff. Men HBK kunde inte hantera skåningarnas omställningsspel och de rödtröjade gjorde både 2-1 och 3-1 innan pausvilan.


- Vi börjar halvleken väldigt bra men efter deras mål så tappar vi lite fart och självförtroende och sista trettio minuterna går klart till HIF, säger Alexander Sakac, som är huvudtränare i HBK P17

.

Matchen skiftade ansikte igen i andra halvlek och bollklubbarna ägde spelet totalt. Inhoppande Alex Hall kunde efter fin nickpassning av Viggo Rolfsson reducera till 3-2 med en fin skarv förbi HIF:s målvakt med tjugo minuter kvar av matchen.


HBK pressade på resten av matchen och hade flera bra lägen att kvittera men var inte ribban i vägen så var det HIF-ben och HIF-målvakt som stod emot den starka HBK-forceringen och matchen slutade 3-2 till hemmalaget till HBK:arnas stora besvikelse.


- Prestationen var väldigt bra i sextio av nittio minuter och killarna var verkligen värda minst en pinne idag, säger Robert Nordström i HBK-lägret. 


– Sett till att nio av startspelarna debuterade i P17-Allsvenskan idag så gör laget till stora delar en väldigt bra match men vi behöver höja vår lägstanivå där vi idag släpper in mål lite för enkelt och så får vi jobba vidare med att bli ännu mer effektiva i motståndarnas straffområde.


Helsingborgs IF P17 – HBK P17 3-2 (3-1)

Mål: 1-0 (15), 1-1 (21) Lorent Mehmeti,2-1 (26), 3-1 (29), 3-2 (72) Alex Hall.

Laget: Isak Svensson – Emil Annerhult, Wilmer Hesselgren, David Norrman, Fabian Kindbom Nanfeldt (59) – Viggo Rolfsson, Noel Åberg, Milanas Razinskas, Lorent Mehmeti – Enis Krasniqi (78), Hugo Eliasson (59). 

Avbytare: Kristian Misic(59), Alex Hall (59), Hannes Mårtensson (78), Axel Persson, Axel Abrahamsson, Hugo Rödin, Alexander Nielsen.