Nära poäng för P17 mot Malmö FF

HBK P17 hade ledningen med både 1-0 och 2-1 i hemmamatchen mot Malmö FF men skåningarna drog till slut det längsta strået och vann med 3-2.

Redan i den fjortonde minuten så vickade sig Viggo Rolfsson in i MFF:s straffområde och blev fälld med straff som följd. Lorent Mehmeti förvaltade elvametaren på bästa sätt och HBK var i ledning med 1-0.

- När man tar ledningen så vill man gärna behålla den ett tag men tyvärr så var vi inte på tårna efter 1-0,  konstaterar Mattias Olofsson i HBK.


Nej för bara 45 sekunder efter 1-0 så missade HBK:arna några närkamper och det var kvitterat till 1-1.


MFF hade sedan det större bollinnehavet resten av halvleken men HBK kämpade på förtjänstfullt och några minuter före paus kom ett väldigt fint anfall på vänsterkanten där Lorent Mehmeti till slut spelar snett inåt bakåt och framstormande ytterbacken Fabian Kindbom Nanfeldt kunde trycka in ett nytt ledningsmål för bollklubben.


- Vi pratade om i paus att försöka ha lite längre anfall och vara noga i passningsspelet för att kunna ”vila med bollen”, säger huvudtränaren Alexander Sakac.


Första kvarten i andra halvlek så klarade HBK av detta men sedan så sjönk laget för långt bakåt och MFF fick mer och mer boll och inom loppet av tre minuter så hade de ljusblå vänt matchen med två fina mål bakom en chanslös Alexander Nielsen.

- Vi har två jättelägen till att göra 3-1 och då hade vi nog fixat det här men istället vänder Malmö på matchen och vi fick jobba lite i motljus och motvind, säger Sakac.


HBK kämpade på för en kvittering men MFF kunde hålla undan och matchen slutade 2-3 med HBK-ögon sett.

- Det är klart att vi är besvikna nu och det finns grejer som vi måste göra bättre framöver men vi vill ändå ge killarna en stor eloge som verkligen ”fightades” hårt matchen igenom, avslutar AlexanderSakac dagen med.


HBK P17 – Malmö FF P17 2-3

1-0 (14) Lorent Mehmeti, 1-1 (15), 2-1 (42) Fabian Kindbom Nanfeldt, 2-2 (62), 2-3 (64).

Alexander Nielsen – Emil Annerhult, Wilmer Hesselgren, Viktor Dahlin, Fabian Kindbom Nanfeldt (70) – Enis Krasniqi (63), Milanas Razinskas, Noel Åberg, Lorent Mehmeti – Alex Hall (80), Viggo Rolfsson. 

Avbytare: Hugo Eliasson (63), Kristian Misic (70), Hannes Mårtensson (80), Axel Abrahamsson, Axel Persson, David Neinhardt, Isak Svensson.