Inför helgens matcher för Akademilagen

På lördagen är det två matcher för Akademilagen. Serieledaren P19 tar emot IF Elfsborg, medan P16 beger sig till Lund för att möta deras Bollklubb. På söndag tar fjärdeplacerade P17 emot jumbon FK Karlskrona.
Lördag 19 juni kl. 13.00 - P19 Allsvenskan Södra 

HBK P19 - IF ELFSBORG

Halmstads Arena
Det blir en toppmatch i P19 Allsvenskan på lördagen. Serieledande HBK, med 10 poäng på fyra matcher, tar emot IF Elfsborg med 6 poäng på tre matcher.

HBK inledde med oavgjort mot Östers IF men har sedan radat upp tre raka segrar med 4-0 senast mot Åtvidabergs FF. Lördagens motståndare från Borås inledde med 3-2 mot Kalmar FF och 1-0 mot Helsingborgs IF, innan det senast blev 0-1 mot Örgryte IS.

 
Lördag 19 juni kl. 13.00 - P16 Nationell Grupp 2

LUNDS BK - HBK P16 

Klostergårdens IP

P16 har efter en bra träningsvecka både pratat igenom och praktiskt arbetat med de delar som inte fungerade tillräckligt bra i premiären mot Tölö.


- Vi har arbetat vidare med vårt anfallsspel sista tredjedelen och det har sett bra ut på träning. Nu gäller det att visa upp det i veckans match, säger huvudtränare Morgan Ljungkvist.


Motståndarna är Lunds BK och arenan är Klostergården. Ett Lund som förlorade sin premiär borta mot Kinna IF med 2-1.

- Vanligtvis brukar Lunds BK vara tuffa att möta men det kommer vara så med alla i serien. Det krävs att vi gör vårt bästa för dagen, avslutar Morgan Ljungkvist.



Söndag 20 juni kl. 14.00 - P17 Allsvenskan Södra

HBK P17 - FK KARLSKRONA

Halmstad Arena

Efter tre bortamatcher står HBK P17 på två vinster och en förlust och har följaktligen sex poäng.

- Hade någon sagt innan seriestart att vi skulle ha sex poäng nu så hade vi nog tagit detta varje dag i veckan, men ”mycket skall ha mer” och nu hade vi gärna tagit en pinne mot HIF också (2-3) och stått på sju poäng men självklart är vi nöjda med killarna prestationer så här långt, säger Alexander Sakac i HBK.


Nu är det alltså dags för hemmamatch och det är nykomlingarna i serien FK Karlskrona som kommer på besök på söndag för match på Halmstad Arena plan 2 klockan 14.00. FKK har inte någon poäng i serien än efter fyra matcher men var nära att knipa poäng mot självaste Malmö FF (1-2).

- Vi har många spelare som också är debutanter i serien så vi tänker inte underskatta någon motståndare, säger Tomas Carlsson i HBK-lägret.
– Det skall bli trevligt att äntligen få spela på hemmaplan igen.