Seger för klubben

HBK gjorde en fin prestation borta mot Häcken i genrepet inför återstarten av Allsvenskan då man besegrade BK Häcken med 2-0 efter mål av Sadat Karim och Simon Lundevall.
Soligt på Bravida Arenas konstgräs på Hisingen när HBK träningsspelade mot BK Häcken.

Första halvchansen (min 5) fick Häcken när dem fint spelade upp sig på högerkanten men inspelet i straffområdet klackades bort av Andreas Johansson.

Nästa målchans (7) blev ett jätteläge för Häcken när Heintz fick ett "snett" friläge mot Malkolm Nilsson Säfqvist men la bollen utanför det öppna målet.

HBK fick sin första halvchans (15) efter snabb tagen frispark av Andreas Johansson. Passningen nådde Andreas Bengtsson som försökte nå Marcus Antonsson i straffområdet men bollen rensades ut till hörna. På hörnan fick Joel Allansson till ett avslut från straffområdesgränsen tog täcktes väck.

HBK tog ledningen efter 24 minuter. Efter ett långt anfall där man bet sig fast var Simon Lundevall hjärnan bakom att bryta sig igenom Häckenförsvaret. Till slut leverade Simon bollen till en fristående Sadat Karim som bredsidade in 0-1. Ett mycket fint fotbollsmål!

Generellt var matchbilden väntad då Häcken hade mer boll men HBK stack upp när tillfälle gavs och ju längre halvleken led blev det mer bollinnehav till det blåsvarta laget.

En farlig nick av Andreas Johansson på en frispark i den 32:e minuten men bollen gick nån decimeter över. Bra slagen frispark av Al-Ammari.

HBK bet sig sedan kvar runt Häckens straffområde runt minuterna 33 och 34.. Antonsson i duell med Abrahamsson i Häcken-målet och sedan dubbla hörnor utan resultat.

Det var en ganska händelsefattig sista tio minuter av halvleken innan matchen gick till halvtidsvila.

Samuel Kroon kom in direkt i paus mot Thomas Boakye och efter dryga 40 sekunder kom han till första avslutet med högerfoten. Men det gav inte Peter Abrahamsson några större problem.

HBK skapade en fin chans (50) efter omställningen där Joel Allansson troligen letade efter den fristående Marcus Antonsson med bollen gick en bra bit över honom.

Bra chans för Häcken efter 51 minuter där Ekpolo och Falsetas hittade Häckenspelare vars skott täcktes ut till hörna. På hörnan gjorde Malkolm Nilsson en bra räddning till en ny hörna på Alexander Falsetas skott och på hörnan efter plockade "Malle" ner bollen enkelt.

Marcus Antonsson blev totalt frispelad (52) av Joseph Baffo men "Mackans" avslut gick utanför. Strax därefter fick HBK en hörna efter att Simon Lundevall skjutit strax utanför straffområdet.

Simon Lundevall gjorde 0-2 efter 57 min där Edvin Kurtulus plockade upp en Häcken-rensning och passade fram Lundevall som utmanade och sköt in HBK:s andra mål. Målet kom efter att HBK inlett andra halvlek starkt med en variation i anfallsspelet och ett bra varierat försvarsspel.

Simon Lundevall hade en trevlig eftermiddag. Ett mål och en assist.

Häcken fick ett läge i den 65:e minuten när Ante och Malle missförstod varandra men situationen löste sig till slut. Ali Youssef fick ett instick i den 70:e minuten var avslut gick längs med mållinjen. Häcken fick en resultatlös hörna i läget efter.

Matchen gick lite i stiltje på grund av en hel del byten i båda lagen men HBK var trygga i både anfallsspel och försvarsspel. Bland annat var Marcus Antonsson precis offside när Simon Lundevall stack in bollen i djupled till honom.

Tiden gick och med tre minuter kvar kom en chans för Häcken i deras forceringen med Traore kom inte tillräckligt högt utan bollen skarvades vidare igenom straffområdet på inlägget.

I den 93:e minuten var Boman någon centimeter på fel sida på en fin passning av Emil Tot Wikström men Peter Abrahamsson räddade ändå avslutet.

Seger till HBK och nu väntar återstart av Allsvenskan på söndag mot Hammarby IF på Tele 2 Arena. Matchstart 17:30.

BK Häcken - Halmstads BK, 0-2 (0-1), träningsmatch

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist - Edvin Kurtulus (Joel Allansson, 92), Andreas Johansson, Joseph Baffo (Alexander Berntsson, 66), Andreas Bengtsson - Thomas Boakye (Samuel Kroon, 46), Joel Allansson (Dusan Djuric, 83), Amir Al-Ammari (Erik Ahlstrand, 76), Simon Lundevall (Emil Tot Wikström, 76) - Marcus Antonsson (Mikael Boman, 83), Sadat Karim
Avbytare utan spel Malte Påhlsson
Mål 0-1 (24) Sadat Karim (Simon Lundevall), 0-2 (57) Simon Lundevall (Edvin Kurtulus)