Gamla HBK:are spelar EM

Nu står det klart att tre gamla HBK-spelare är uttagna till EM-slutspelet. För på tisdagskvällen presenterades Finlands EM-trupp och i det finska laget återfinns två gamla HBK-spelare i Tim Sparv och Nikolai Alho. I den svenska truppen är Karl-Johan Johnsson uttagen.
Karl-Johan Johnsson kom som ungdomsspelare till HBK och debuterade i HBK 2008. 2012 var han med och spelade upp HBK i Allsvenskan innan han lämnade för spel i NEC Nijmegen. Han har senare spelat i både Frankrike och Danmark. Numera tillhör han FC Köpenhamn. Det blir Johnssons andra mästerskap då han var med i VM-truppen 2008. 9 A-landskamper.

Tim Sparv flyttade som ungdomsspelare till Southampton och kom till HBK 2007. Det blev tre säsonger i HBK innan han flyttade till Groningen i Holland. Därefter har han spelat med Greuter Fürth i Tyskland, FC Midtjylland i Danmark och från och med i somras i grekiska AEL Larissa. Sparv var med i U21-EM 2009 när Finland för första gången kvalificerade sig till ett mästerskap. Han är lagkapten i det finska landslaget. 81 A-landskamper.

Nikolai Alho är utbildad i HJK Helsingfors och det var därifrån som HBK plockade honom inför 2017. I HBK blev det bara en säsong innan han återvände till HJK. Han hade redan 2014 debuterat i A-landslaget men det skulle dröja till förra året innan han gjorde sin andra landskamp. Sedan i januari i år spelar han för MTK Budapest i ungerska ligan. 11 A-landskamper.

Förutom spelarna återfinns en del gamla HBK-ledare i den svenska staben. Janne Andersson är förbundskapten, Lasse Jacobsson och Tom Prahl är scouter medan Anders Smith är massör.

På nedanstående pdf-fil kan man se vilka HBK-are som deltagit i olika mästerskap. Spelare i fet stil har representerat HBK under mästerskapet. Inom parantes står klubben som spelaren tillhört under mästerskapet.