F17 tog poäng

Det blev poäng för F17 när de på lördagen mötte Växjö DFF. Det var nära en förlust men inhoppande målvakten Sofiella Nilsson räddade en straff i slutet av matchen.

Växjö tog ledningen efter tio minuter men bara minuterna efter kvitterade Izabella Patel på en frispark. Minuten före paus tog HBK ledningen där Ebba Sandgren gjorde mål efter en snabb omställning där Emma Johansson spelade fram henne.


I mitten på andra halvlek kvitterade Växjö och med drygt tio minuter kvar fick Växjö en straff, som dock räddades av Sofiella Nilsson.

- Utan våra ordinarie målvakter kliver Sofiella in och gör sin första match i mål. Hon gör en strålande insats, räddar friläge men framför allt räddar hon en straff. Hon personifierar våran vilja att vara som tigrar på planen, säger Mikael Johansson.


Huvudtränaren Leonardo Capristo var nöjd efter matchen:

- Det var en tuff motståndare men vi spelade bra i större delar av matchen. Vi var lite stressade när vi skulle slå sista passningen men detta är något som vi kan och ska utvecklas under säsongen. Det märks att spelarna njuter av att spela varje vecka när vi spelar denna typen av fotboll, en bra fotboll som ska vara vår identitet.


HBK F17 – VÄXJÖ DFF 2-2
Startelvan: Sofiella Nilsson - Emmy Ecklein, Ellen Odefalk, Lovisa Norgren, Izabella Patel- Wilma Lindén, Vilma Lundh, Liv Högardh - Alva Arvidsson, Felicia Nyman, Ebba Sandgren
Avbytare: Moa Otterdahl, Elin Persson, Linnea Fransson, Emma Johansson, Ida von Schedvin
Mål: 0-1 (10) Ella Moe, 1-1 (13) Izabella Patel, 2-1 (44) Ebba Sandgren, 2-2(69) Hanna Bild