Damerna ångar på

HBK-damerna tog sin tredje raka seger när de på lördagen i het värme besegrade Färjestadens GoIF med 3-1. Två mål under sista kvarten av första halvlek visade vägen till segern.
Det bjöds på strålande väder och nästan 30 grader i skuggan. Värmen var något som båda lagen kändes tagna av under matchens första minuter. Efter 22 minuter var det vattenpaus och efter den kändes det som att HBK pratade ihop sig och höjde tempot. 

Resterande delen av halvleken dominerades stort av hemmalaget som också tog ledningen i den 34:e minuten genom ett elegant frisparksmål av Vilma Rydell. Några minuter senare gjorde HBK nästa mål efter fint förarbete av Moa Karlsson som serverade Elvira Johansson som gjorde 2 – 0. 

- Vi kändes som det starkare laget och pratade i paus om att inte ge någon energi till Färjestaden som är ett bra lag med många väldigt fysiskt starka spelare, säger Fredrik Andersson. Vi har lärt oss att alla matcher är jämna och att man behöver kämpa i 90 minuter för att få något med sig. 

Efter några minuter in i andra halvlek tog HBK över spelet och dominerar stort. Det kändes som en tidsfråga innan tredje målet skall komma. 

När man då gick  till vattenpaus i andra halvlek så flyttade Färjestaden fram sina positioner och försökte reducera. De skapade också en farlig målchans där Marja Arvehell gjorde en väldigt bra reflexräddning på ett avslut efter inlägg. 
-Det kändes som om vi hade kontroll men Färjestaden gav aldrig upp och kämpade i varenda närkamp. Nu gjorde vi inte vår bästa match med dominerade stort under långa stunder i andra halvlek, menar ”Fidde”.

Det dröjde till några minuter innan slutet då Moa Karlsson definitivt avgjorde matchen med ett klassavslut som innebär 3 – 0. 

Laget gör de sista bytena där Moa Otterdahl, Ella Folkesson och Emma Sjögren fick göra sina debuter i div. 1. På övertid gjorde Färjestaden ett mål och fastställer slutresultatet till 3 – 1.

- Jag är väldigt nöjd med samtliga spelare men vill ge lite extra beröm till Alma Haglund som gör debut från start i div.1. Hon sätter knappt en fot fel i hela matchen och gör ett väldigt stabilt intryck. Emma Nielsen har utvecklat sitt defensiva spel och det gör henne nästan helt komplett som spelare. Emma Harrysson kommer in i andra halvlek och visar också på en utmärkt kvalitet, säger Fredrik.

- Backlinjen är oerhört stabil med våra ytterbackar som är fantastiska både offensivt och defensivt. Alva Hed vill jag inte byta mot någon spelare som jag sett hittills under min tid som tränare i div. 1. Nellie (Andersson) och Elvira (Johansson) har fått nya roller som sliter kopiöst i våra matcher, de är helt lojala i vårt sätt att spela och gör enorma insatser för laget. Sen måste jag också nämna Matilda (Johansson) som måste sprungit klart mest i de tre inledande matcherna. 

På torsdag väntar en ny hemmamatch och då är det en ren seriefinal mot FC Rosengård 1917. Malmölaget har spelat en match mer och har fyra raka segrar, medan HBK har vunnit sina tre matcher. Även Ifö Bromölla IF har tre raka vinster i inledningen av serien.


HBK DAM-FÄRJESTADENS GoIF  3-1 

Maja Arvehell – Hanna Comnell (88), Alva Hed, Alma Haglund, Alice Sandahl – Emma Nielsen, Matilda Johansson (88) – Nellie Andersson (88), Vilma Rydell (75), Elvira Johansson (80) – Moa Karlsson
Avbytare Emma Orrdal, Emma Sjögren (88), Emma Harrysson (75), Mimmi Thydell (80), Moa Otterdahl (88), Ella Folkesson (88) 
Mål 1-0 (34) Vilma Rydell, 2-0 (43) Elvira Johansson, 3-0 (87)  Moa Karlsson, 3-1 (89) Ebba Larsson
Domare Burim Mehmeti
Publik 100 (Halmstad Arena)

Tabell och resultat finns här.