Dam tog andra raka

HBK Dam vann även andra matchen i div. 1 när de på söndagen besegrade Eskilsminne IF på bortaplan med 5-2. HBK är därmed ett av tre lag som tagit full pott på de inledande två omgångarna.

HBK fick en bra start på gårdagens match då laget tog ledningen redan i den 3:e minuten genom Moa Karlsson. Tyvärr kvitterade Eskilsminne i anfallet efter då Johanna Olsson gjorde en fin prestation.


Matchen stod och vägde lite men det var fördel HBK som hade ett stolpskott där bollen rullade längs mållinjen. HBK tog ledningen i den 39:e minuten åter igen genom Moa Karlsson.

- Vi ledde med 2-1 i paus och pratade om att fortsätta med vårt hårda arbete och också utnyttja ytorna som uppstår när motståndarna spelar 4-3-3, säger Fredrik Andersson.


Direkt i andra fick Moa Karlssonett friläge men målvakten gjorde en bra räddning. I den 60:e minuten skulle då Moa fullborda sitt hattrick när hon snyggt gjorde sitt och lagets tredje mål för dagen.


Elvira Johansson drygade ut ledningen till 4-1 och matchen kändes avgjord. Då fick Jennifer Andersson en väldigt ful tackling och bröt nyckelbenet. Tråkigt för laget men framförallt tråkigt för Jennifer som beräknas bli borta i åtta veckor.

- Jennifer har varit en av våra bästa spelare och är i bättre form än någonsin. Hon skall även flytta i dagarna så skadan kommer olägligt, fyller Fredrik i.



Moa Karlsson svarade för ett hattrick när Eskilsminne besegrades.


Alma Haglund kom in och ersatte och gjorde det riktigt bra. Hon spelade lugnt och stabilt, dessutom en väldig tillgång i huvudspelet.

- Återigen är det en laginsats men kan ändå inte låta bli att ge lite extra beröm till Matilda Johansson. Hon kämpar och sliter för laget i alla lägen, säger Fidde. Hon ger och tar smällar och verkar orka hur mycket som helst. I matchen får hon en ful smäll med näsblod som följd, hon stoppar in lite bomull och bara kör på ändå, in i nästa duell. Jag är glad att hon spelar i vårt lag och att vi inte behöver möta henne. 


- Alice Sandahl gör återigen en väldigt bra match och har tuffa dueller på sin kant. Vill också nämna Moa Karlsson som gör tre mål och hela tiden är farlig förmotståndarna. En kul grej var också att Ellie Nielsen satt på bänken. Ellie haren form av ledarfunktion i gruppen och idag saknade vi en avbytare och valde att ta in Ellie i truppen om något skulle hända. Nu blev det inget inhopp denna gången, får se om vi kan få igång henne igen.


Nu har HBK mött förra årets tvåa och trea där de vunnit båda matcherna. En bra start men de svävar inte iväg. 

- Det gäller att ödmjukt gå in i varje match och vara beredd att jobba hårt för att få med sig poäng. Vi har väldigt många bra karaktärsspelare i laget som gör att vi får bra träningar. Det är i vår vardag som spelare utvecklas, menar Fredrik Andersson.


Nästa match spelas hemma på lördag mot Färjestadens GoIF,



ESKILSMINNE IF - HBK DAM  2 - 5

Maja Arvehell – Hanna Comnell, Alva Hed, Jennifer Andersson (80), Alice Sandahl – Emma Nielsen, Matilda Johansson – Nellie Andersson (88), Vilma Rydell (75), Elvira Johansson – Moa Karlsson

Avbytare Amanda Törnqvist, AlmaHaglund (80), Emma Harrysson (75), Mimmi Thydell (88), Ellie Nielsen.

Mål 0-1 (4) Moa Karlsson, 1-1 (4) Johanna Olsson, 1-2 (39) Moa Karlsson, 1-3 (60) Moa Karlsson, 1-4 (80) Elvira Johansson, 2-4 (83) Julia Lennartsson, 2-5 (91) Emma Nielsen