"Ante" ger oss en bra midsommar - förlänger ett år

Han debuterade i Allsvenskan 2002 och gör i år sin tjugonde säsong inom elitfotbollen. Men Andreas Johansson är inte färdig utan har nu skrivit på ett spelarkontrakt även för 2022.
En riktigt bra midsommarpresent till alla HBK:are.
- Ja, det blir det, det hoppas jag i alla fall. Jag tycker det var en bra present. Det är jag glad för och det ska bli kul att fortsätta jobba under Magnus såklart och de andra ledarna men också de sköna killarna vi har i laget.

- Det är en stor glädje att jag får förtroendet att spela vidare och själv tycker jag att det känns bra, så jag vill gärna fortsätta för fotboll är det roligaste som finns. Jag ser fram emot att vi ska klara en plats till nästa år och köra Allsvenskan då med.

HBK-managern Magnus Haglund är mycket tillfreds att "Ante" bestämt sig för att fortsätta en säsong till.
- Det känns förstås väldigt bra att vår lagkapten och vår givna ledare på plan vill satsa ytterligare ett år i HBK.

- "Ante" är en spelare som är väldigt viktig för oss i omklädningsrum, på träningsplan, matcher och resor. I allt vi gör har han en stark och positiv inverkan på det som görs, anser Magnus.

Några ålderskrämpor syns inte på Andreas Johansson som kom tillbaka till HBK inför 2019. När seriespelet 2022 sätter igång så har "Ante" hunnit fylla 40 år.
- Tanken har slagit mig men det är bara en siffra som sagt. Jag känner mig likadan som innan och det såg vi inte minst nu när de visade topphastigheterna i Allsvenskan, ler "Ante" som hade den bästa i hela serien.
- Det känns bra, det är bara att köra vidare och gnugga på, men det är häftigt och kul att jag kan spela fotboll på den nivån vid den åldern, menar Andreas Johansson.

I hans huvud finns nog en tanke om att säkra det allsvenska kontraktet så att han återigen får spela på Parken (så heter det för honom)  inför publik. För i Norrköping är det nog många som också gillar denna fina midsommarpresent...
 


ANDREAS JOHANSSON

Född 10 mars 1982
Klubbar Getinge IF, HBK U, HBK (2002-09), Vfl Bochum (2009-11), IFK Norrköping (2012-18), HBK (2019-)
Allsvenska matcher mål 173/9 (378/19 inkl. IFK Norrköping)
Superettan matcher/mål 59/4