Anders Malmgren har avlidit

Vår gamle spelare och senare även hjälptränare Anders Malmgren har avlidit veckan innan midsommar i en ålder av 88 år. Våra tankar går till nära och kära.

Anders Malmgren kom från HBK:s ungdomsled och debuten kom som 23-åring. I bortamatchen mot Djurgården, i maj 1956, fick han ersätta Lennart Westergren som vänsterinner på Råsunda. Järnkaminerna vann matchen med 2-0 och det var Malmgrens enda match denna säsong.


Då hade Malmgren under vintern före flyttat upp till Örebro men något spel med ÖSK blev det inte då han ganska snabbt flyttade hem till Halmstad igen.


Nästa allsvenska match i HBK-tröjan skulle dröja ända till september 1957 när han fick chansen som högerback. Trots förlust med 0-2 hemma mot Sandvikens IF var lagledningen nöjd med hans insatser och han fick spela 18 matcher i följd som högerback och i samtliga matcher var det Agne Persson som han hade jämte sig.


Under hans sista allsvenska säsong i HBK – 1959 – dröjde det till omgång 17 innan han fick spela i stället för Bernt-Olof Nylander som vänsterback. I första matchen blev det seger borta mot Sandvikens IF men hans två sista matcher blev det förluster. Först 2-4 hemma mot Hälsingborgs IF och 2-6 i bortamatchen mot Örgryte IS. Därefter var Nylander tillbaka till de tre sista matcherna.


HBK åkte ur allsvenskan och Anders Malmgren lämnade för spel i IF Leikin. Senare blev det även spel i Lidhults GIF och BK Walldia. Han var även hjälptränare till Sven-Agne Larsson under två år 1974-75..


ANDERS MALMGREN

Född 2 juni 1933, avliden 18 juni 2021.

Egen produkt, till IF Leikin 1960.

Allsvenska matcher/mål: 23/0.

Hjälptränare 1974-75.