Akademilagen inför seriepremiären

Även detta år har pandemin försenat seriepremiärerna för våra Akademilag men nu är det dags. Till helgen spelar både P19 och P17 sina premiärer medan P16 får vänta en vecka till. Dock spelar de en vänskapsmatch.

- Det har naturligtvis varit en väldigt speciell försäsong för alla fotbollsklubbar och lag i år men spelarna och ledarna har verkligen kämpat på föredömligt i alla våra tre äldsta trupper, säger HBK:s Akademiansvarige Robert Nordström.


- Vi är väldigt glada över att det nu blir dubbelmöten i P19- och P17-Allsvenskan, för är det något vi lärt oss genom åren så är det att matcherna är väldigt viktiga för att spelarna skall kunna vässa sina kunskaper i ämnet fotboll.


Matcher kommer det definitivt att bli för spelarna då det är femton (15) lag med i bägge allsvenskorna och det alltså blir tjugoåtta (28) matcher som skall spelas i serierna som inte avgörs förrän helgen den 11-12 december i år.




HBK P19 – ÖSTERS IF

Lördag 5 juni kl. 13.00

Efter några träningsmatcher mot våra halländska kollegor samt Ängelholms FF väntar nu äntligen första tävlingsmatchen hemma mot Östers IF 13.00 på lördag. Förra året vann HBK det första mötet i Växjö medan ÖIF var ofina nog att vinna på Halmstad Arena och ta med sig de trepoängen hem till Småland. Nu är det nya förutsättningar och en spännande match väntar.


- Vi ser verkligen fram emot att komma in i matchpulsen och börja jobba ännu mera med utvecklingen av killarna och spelet utifrån alla fina matcher som väntar i juni. I en seriepremiär mot Östers IF gäller det att sätta varje fot rätt i 90 minuter och vara riktigt disciplinerade och påslagna. Vi behöver jobba hårt tillsammans och få vågskålen att tippa över till vår fördel genom en tyngd och beslutsamhet i vårt spel, säger tränare Johan Bergström inför matchen. 





HELSINGBORGS IF – HBK P17

Söndag 6 juni kl. 12.30

I premiären för HBK P17 väntar en fin utmaning då det vankas derby mot Helsingborgs IF på bortaplan (Olympia) på söndag 6/6 klockan 12.30.

- Truppen har jobbat på väldigt bra under världens längsta försäsong men under de senaste veckorna så har det märkts att det stundar seriespel då koncentrationsgraden har höjts ännu mer under träningarna, säger P17:s huvudtränare Alexander Sakac.


- Det har ju varit få träningsmatcher men det är lika för alla lag i serien så det skall bli riktigt spännande att få mäta sig med de bästa klubbarna i Sverige framöver, avslutar en förväntansfull Sakac.





LÖÖDE IF – HBK P16  

Söndag 6 juni kl. 14.00

Vänskapsmatch

Det är dags för genrep för P16 mot Lödde IF. 

- Vi har hunnit med en del matcher senaste månaden och spelarna har visat framfötterna. Vi vill gärna se att vi fortsätter ta kliv i alla delar av spelet under matchen mot Lödde, säger Morgan Ljungkvist, huvudtränare i P16.


Det har blivit sex matcher sen återstarten 1 maj och det har blivit fem stycken segrar. Enda plumpen var mot P17 (1-4).

- I de andra fem matcherna har vi dominerat spelet, skapat mycket målchanser, gjort 32 mål och bara släppt in 3 mål. 


- Analyserna av matcherna har också stämt in på detta. Vi vill dock ta kliv i effektiviteten offensivt och vara något noggrannare i vår defensiv, avslutar Morgan.