Vinst i derbyt för damlaget

HBK dam studsade tillbaka direkt efter förlusten senast mot FC Rosengård. I derbyt mot Laholms FK var HBK numret större och vann rättvist om än bara med 1 – 0 som också var resultatet i paus.

Direkt efter avspark så satt HBK en hög press på Laholms FK och skapade en halvchans som kunde resulterat. Efter några fina kombinationer så hade målvakten i LFK, Lina Strandahl, varit den som höll laget kvar i matchen. I den 20:e matchminuten byggde HBK upp ett anfall där Elvira Johansson slog ett inlägg som gick förbi LFK:s mål, Nellie Andersson samlade upp bollen och sköt mot mål där bollen gick över Laholms målvakt.

-Vi kunde och borde gjort något mål till i första halvleks om jag tycker vi kontrollerar fullständigt. LFK har visserligen någon omställning men vi är det klart bättre laget, säger Fredrik Andersson.

Båda lagen fick varsin mittback skadad. I LFK fick Blerina Mazreku utgå och i HBK fick Alma Haglund en knäskada som inte såg bra ut.

-Efter att ha röntgat och tömt på blod så ser prognosen lite ljusare ut för Alma. Hon skall på vidare kontroll men vi har större förhoppningar nu än direkt efter matchen.

I andra halvlek startade LFK med stor energi och skapade två farligheter. Båda avvärjdes skickligt av Maja Arvehell med hjälp av Alva Hed och Hanna Comnell. HBK hade flera farligheter utan att göra ytterligare mål.

-Vi har en stabilitet i laget som gör oss svåra att möta. Samtliga gör enorma arbetsinsatser för laget som alltid kommer först. Vi kommer inte upp till våra bästa prestationer under säsongen men är ändå stabila. Vi har nu två mittbackar på skadelistan, Jennifer Andersson och Alma Haglund. Därför kallar vi in Agnes Heinrich som stöttar upp oss under juli månad. Agnes flyttar till Stockholm i augusti men hinner hjälpa till i träning och matcher innan dess.

Halmstads BK - Laholms FK, 1-0 (1-0)

Maja Arvehell – Hanna Comnell, Alva Hed, Alma Haglund (ut 40), Alice Sandahl – Emma Nielsen, Matilda Johansson – Nellie Andersson, Vilma Rydell, Elvira Johansson – Moa Karlsson

Avbytare Emma Orrdal, Emma Sjögren, Emma Harrysson (in 40),Mimmi Thydell, Ella Folkesson

Mål 1–0 Nellie Andersson (20)