Avgörande i slutet för P16

Trots mycket målchanser dröjde till i 86:e minuten innan HBK P16 tog ledningen i matchen. Och ledningen höll man matchen ut.
HBK inledde väldigt väl och efter fem minuter hade man redan haft en handfull inspel i motståndarnas straffområde. Man var aggressiva men det var svårt för HBK att alltid komma rätt i press inledningsvis.

HBK:s ledarstab hade gjort grabbarna medvetna om Falkenbergs omställningar och direkta spel men trots det gjorde FFF matchens första mål efter just ett direkt spel in bakom backlinjen i den 14:e minuten.

Bortalaget från Halmstad arbetade metodiskt vidare och skapade en hel del målchanser i första halvlek. Till slut så blev det 1-1 efter en inläggsfrispark. Filip Andersson smekte fram den till Viggo Rolfssons huvud och det var 1-1 efter 33 minuter.

- Vi kom in i paus och ville se vissa saker i vårt spel genomföras lite bättre. FFF gjorde det svårt för oss så det behövdes förtydligas vissa saker i paus, säger huvudtränare Morgan Ljungkvist.

Det var stort övertag för bollklubben i första och det var ännu större i andra. HBK tryckte på och skapade många, många bra målchanser men bollen ville inte in. Dessutom borde man haft två rätt klara straffar men domartrion friade.

I en slutforceringsfas med ett 3-4-3 istället för 4-4-2 kom till slut segermålet. Elis Wijk blev nedriven utanför straffområdet och Viggo Rolfsson sköt en bra frispark som det blev retur på. Måns Andersson rakade in returen och 1-2 till HBK.

- Många saker är väldigt bra i framförallt andra halvlek. Vi skapar målchanser metodiskt och trycker ner FFF i eget straffområde. Men fotboll går ut på att göra mål och effektiviteten får ett stort minustecken idag, avslutar Morgan Ljungkvist.

Falkenbergs FF - HBK P16, 1-2 (1-1)

Startelva Måns Ramström - Filip Andersson (Joel Kelloniemi, 70), Noel Wikström, Hugo Rödin (Emilio Hatepovic, 80), Kristian Misic (Laurent Qitaku, 80) - Linus Abrahamsson, Måns Andersson, Milanas Razinskas, Lucas Gustafsson (Elis Wijk, 65) - Viggo Rolfsson, Alex Hall
Avbytare utan spel Julian Hallonlöf
Mål 1-0 (14), 1-1 (33) Viggo Rolfsson (Filip Andersson), 1-2 (86) Måns Andersson (Viggo Rolfsson)