- Vi är ett tävlingsinriktat gäng!

Magnus Haglund ger sin syn om matchen i lördags, om en fortsatt vinstsvit, om vintern i Halmstad och om hur en dag som tränare kan se ut.
I lördags var det årets första match. Seger borta mot IFK Värnamo med 3-1 och i efterhand har Magnus Haglund och hans tränarteamet analyserat matchen.
- Vi såg väldigt stabila ut bakåt, de hade bara någon halvchans utöver målet. Vi har sett stabila ut en längre tid.

- Offensivt är vi glada över att vi gjorde tre mål. Det är alltid bra att göra mål. Det fanns detaljer i det offensiva spelet som vi kan göra bättre och det har vi gnuggat på i veckan.

Sedan vinsten mot Hässleholms IF i cupen den 6 oktober har HBK nu elva raka vinster.
- Vi är ett gäng som drivs av att vinna matcher och det är viktigt. Det är klart att det kommer att bli tuffare och tuffare att förlänga den sviten, och att vinna elva matcher i följd i elitfotbollen är unikt. Jag har aldrig varit med om det tidigare fast jag har varit med länge. Givetvis siktar vi på att förlänga sviten på lördag, det är målsättningen. Vi är tävlingsinriktade och det sitter djupt i både spelare och ledare.

Vintern har nått Sveriges finaste kust och givetvis har laget drabbats av kyla och snö.
- Det har inte varit det optimala, så det har varierat från Söndrums konstgräs, Sannarps konstgräs och Kombihallen. Generellt är planerna ganska hårda och det är tufft för spelarnas kroppar. Det skulle vara välkommet med några graders värme.

Att vara tränare i ett allsvenskt lag kräver mycket tid. Därför får Magnus Haglund här nedan berätta om hur hans gårdag (onsdag) såg ut.
- 07.30 var jag på plats på Örjans vall för att tillsammans med mina tränarkollegor förbereda dagens fotbollsträning. Det blev också förberedelser inför möte med spelarna före träningen.

- 09.00 hade vi teorimöte med spelarna om vår strategi i kontringar, omställningar från försvar till anfall.

- 10.00 började träningen ute på Sannarps konstgräs och temat var att vi fortsatte med det vi hade på teorin med offensiva omställningar.

- Efter träningen så åt jag lunch med ett par av mina kollegor. I bland köper vi mat, ibland har vi matlådor med oss.

- På eftermiddagen hade spelarna fysträning och teori. 13.30 satte vi oss med målvakter och backar för att gå igenom situationer från matchen mot Värnamo, Vi såg på situationer och diskutera dem. Efter 45 minuter gick de ner till Simon (Bakkioui) för ett fyspass.

- Då kom mittfältare och anfallare för att mellan kl. 14.15-15.00 sitta med oss. Inriktningen var även här matchen mot Värnamo och med situationer kopplade till mittfältare och anfallare. Vi relaterade till hur vi vill spela som lag och vi pratade fotboll tillsammans med spelarna.

- Därefter satt ledargänget tillsammans för att förbereda torsdagens träning. Vi stämde även av med Simon om vilka spelare som är tillgängliga.

- För min egen del var det sedan kl. 17.00 ett möte med fotbollsgruppen, där Pelle Nilsson, Mikael Kaller, Tommy Andersson, Bengt Sjöholm och Tommy Jönsson ingår. Vi stämde av hur de såg ut på fotbollsfronten i klubben.

- Vid 18.30 lämnade jag Örjans vall för att köra till ridhuset för att hämta hem min dotter.

En dag i en tränares liv i stora drag. Därutöver tillkommer säkerligen också ett antal telefonsamtal och mejl...