Rasmus hälsade på

Rasmus Wiedesheim-Paul är för närvarande hemma i Halmstad då den norska försäsongen sätter igång först nästa vecka. Rasmus hade en stor del i framgången som HBK hade förra året och fick före alla andra spelare mottaga sin plakett för seriesegern i Superettan.
Under onsdagsförmiddagen var "Ralle" med och tränade med laget.
- Det är kul att vara nere och träffa alla igen, och att jag kan träffa familjen och kompisarna. Samtidigt ska det bli kul att komma tillbaka och dra i gång igen den 18:e, säger "Ralle".

Hur har din första tid varit i norska Rosenborg?
- Jag har fått komma in i det och fixa lite grejer utanför, som lägenhet och bil, så det är väldigt skönt att ha fått väldigt mycket på plats nu och kan fokusera enbart på fotbollen detta året som kommer. Jag ska försöka konkurrera om en plats detta året.

Rasmus lämnade Halmstad och HBK i början på oktober och under tiden har han fått följa HBK:s matcher via streamingtjänster.
- Det var kul att följa och jag kollade på många av matcherna. Det var ju 9-10 raka vinster, så det var riktigt bra gjort. 

Matchen uppe i Sundsvall följde han när HBK vann med 6-0 och säkrade den allsvenska uppflyttningen.
- Det var sjukt och väldigt kul att se, säger Rasmus.

Hur ser du på HBK:s chanser under kommande säsong i Allsvenskan?
- Jag tror att det finns stor potential till att fortsätta på det inslagna spåret. Man kommer förmodligen försvara sig mer i Allsvenskan än vad man gjorde i Superettan, och så som försvaret var i Superettan så ser det bra ut inför denna säsongen.

Då Rasmus inte kommer ha möjlighet att närvara på årsmötet, då spelarna ska få sina plaketter för seriesegern, fick han mottaga sin plakett redan nu. Så nu är det inte bara pappa Håkan (Svensson) som har plaketter i familjen...