Pigg Ante känner träningsvärk

I måndags började träningen igen. Spelarna har kämpat sig igenom sju tuffa träningspass innan de nu får vila över helgen. För åldermannen Andreas Johansson, snart 39 år, känns det ändå förhållandevis bra efter första veckan.

- Superkul att vara igång. Det känns bra faktiskt, tung och tuff träning, men jag känner mig rätt stark i kroppen samtidigt som man naturligtvis känner av det. Man är rätt trött och det är mycket träningsvärk såklart, men känslan är god.


- Kul att se alla grabbarna igen. Eftersom vi har hållit laget intakt så känns det som att vi ligger hyfsat redan, långt framme för att vara första veckan.


Kommande vecka blir det återigen sju tuffa pass innan veckan avslutas med match mot IFK Värnamo nästa lördag. ”Ante” tycker kanske inte att matchen är så viktig, men match är match.

- I match får man testa på de grejer som man har tränat på och får ett kvitto på vad man gör på träningen. Det är klart att när man spelar match vill man alltid gå ut och vinna, men nu är det viktigare att se helheten och de bitar vi har tränat på sitter på plats. Det är inte nu vi ska vara färdiga, det är längre fram, men det är alltid kul att spela matcher och det är ju därför man spelar fotboll.


I torsdags kom spelordningen för kommande säsong. För Andreas är bortamatchen mot IFK Norrköping mycket speciell då deras arena under många år var hans hemmaplan. Redan i omgång 3 ska HBK upp till Östergötland, vilket inte ”Ante” är helt belåten med:

- Ska jag vara helt ärlig så blev jag väl lite besviken. Vi har fyra bortamatcher innan EM och jag hade väl hoppats att vi skulle få dem efter på bortaplan. Jag hade gärna velat åka upp och spela inför publik, det har jag sett fram emot väldigt mycket att ta tillbaka HBK till Allsvenskan och dels får komma upp och spela inför publik.


- Det är en liten besvikelse måste jag vara ärlig att säga, men å andra sidan ska vi dit och göra vårt jobb, som i alla matcher, och förhoppningsvis plocka poäng i alla matcher så blir det bra.


Då är det bara sikta på att åka dit även 2022 inför förhoppningsvis fulla läktare?

-Ja, exakt, det får vi sikta på, skrattar Andreas Johansson, innan han lämnar Örjans vall efter sitt sjunde pass den första träningsveckan.