Hela truppen får speltid

I morgon är det äntligen dags. Årspremiär för A-laget i en match mot IFK Värnamo. En match som för övrigt kan ses i discovery+.

Magnus Haglund ser fram emot lördagens tillställning.
- Det ska bli ett trevligt avbrott i den tunga träningen. Vi är nöjda med de två första träningsveckorna, vi har tränat hårt och spelarna har tacklat det på ett väldigt bra sätt. Det märks att vi är på en högre nivå i dag än för ett år sedan.


- Nu får vi möjlighet att spela match och det är roligt avbrott i detta. Vi har jobbat med försvarsspel så här långt men får ett bra tillfälle att träna på våra saker i vårt spel. Som alltid när vi tar på oss våra dräkter så vill vi vinna.


Hur viktigt är resultatet?
- Resultat är alltid viktigt för oss men givetvis vill vi se att vi uppträder och beter oss på det sätt på plan som vi vill.


Hela A-truppen kommer att få speltid under matchen mot IFKVärnamo.
- Det blir i stort sett en elva per halvlek. Man kan säga att de ordinarie A-truppsspelarna spelar varsin halvlek. I mål spelar Malte Påhlsson hela matchen för att Malkolm Nilsson Säfqvist ska spela nästa match. Vi vill inte bryta av matcherna mitt i för målvakterna.


Matchen direktsänds som sagt i discovery+. Om du vill fixa abonnemang kan du göra det här så tillfaller en del av slantarna till Halmstads Bollklubb.