Haglund nöjd med starten

Herrarna har kommit in i sin andra träningsvecka och managern Magnus Haglund är nöjd med hur det ser ut på träningarna.

- Den goda kvalitén på träningen fortsätter. Spelarna tar de steg som vi önskar och vill, där vissa alltid har höga ambitioner och stark karaktär på träning.


Vädrets makter har kanske inte gett de bästa förutsättningarna med både snö och som i dag massor av regn.

- Vädret har varit tufft, ett väder som vi sällan ser här i Halmstad, därför har vi lagt några träningar inne i Kombihallen men har fått ut mycket av det. Vi har ändå kunnat hålla oss till de teman som vi velat ha. Vi tror att vi ska kunna träna ute i Söndrum både torsdag och fredag.


Hur har spelarna tagit de elva första träningspassen för året?

- Spelartruppen mår bra och de har tagit träningen bra. Vi tränade tufft förra veckan innan de var lediga över helgen, så de hann återhämta sig så att träningen satte sig på rätt ställe. Det har varit en stark öppning på denna vecka måndag, tisdag och onsdag.


På lördag blir det ett avbrott i vardagen med match mot IFK Värnamo. Men det är träningen som prioriteras.

- Kul med match på lördag men vi tar inte någon hänsyn till det i träningen, utan vi tränar på och tränar hårt hela tiden och spelar match ändå för att skapa en stor fysisk tålighet framåt.


Det är många som kommer att få speltid på lördag.

- Som utgångspunkt till matchen ser vi framför oss att många spelare spelar en halvlek, så vi kommer lufta truppen.


- Jag vill se att vi fortsätter jobba med de saker vi gjorde under hösten och med de saker som vi prioriterat i träning. Hittills har det varit mest försvarsspel men vi har börjat lite med anfallsspel. Jag vill att vi ska spela efter vår spelidé i så utsträckning som möjligt.