Häcken hemma i premiären

I dag kom spelordningen för Allsvenskan 2021. HBK:s premiärmatch spelas mot BK Häcken på Örjans vall. Huvudspeldag för matchen är den 11 april.
Därefter väntar match mot IK Sirius och IFK Norrköping borta innan det är ny hemmamatch mot IFK Göteborg.

- Det känns bra att börja hemma för vi trivs oerhört väl på Örjans vall. Häcken är en stark motståndare som kommer att vara tippade att tillhöra den absoluta toppen. Det blir en spännande utmaning för oss direkt i premiären som vi ser fram emot, säger Magnus Haglund, strax efter att han fått lottningen.

Hemmamatchen på naturgräs mot Häcken följs upp av två konstgräsmatcher mot Sirius och Norrköping.
- Det är två bollskickliga lag, men vi visade 2020 att hemma eller borta inte spelar så stor roll och det vill vi ta med oss in i Allsvenskan. Även gräs kontra konstgräs ska egentligen inte ha någon betydelse på hur vi gör och hur vi presterar. Det är såklart två duktiga lag där Norrköping säkerligen tippas i toppen medan Sirius tippas som ett mittenlag, tror Magnus.

- Sirius imponerade förra året med sin passningsskicklighet och Norrköping med en ny tränare i Richard Norling blir intressant att möta. Sen blir det en riktig klassiker med HBK-Göteborg på Örjans vall, tycker Magnus.

- Summa summarum ska vi möta alla lag två gånger, vi ska möta dem en gång hemma och en gång borta, så det är inte avgörande i vilken ordning egentligen. Serien är lottad, det var den här lottningen vi fick och då gillar vi den, säger Magnus Haglund.

Förslaget på nedanstående länk är med huvudspeldagar i varje omgång. Flertalet av matcherna kommer därför få annan speldag i samband med spelordningsmöten. De första åtta omgångarna kommer att fastställas efter spelordningsmötet den 21 januari.

Intressant i övrigt är förutom hemmamatcherna mot Häcken och Göteborg kommer HBK spela hemma mot Mjällby och Degerfors innan EM-uppehållet.

I juli finns härliga hemmamatcher mot Djurgården och Varbergs BoIS
innan de regerande mästarna kommer till Örjans vall i omgång 14 i augusti.

I slutet på augusti spelas bortaderbyt mot Varbergs BoIS. Sista hemmamatchen blir mot Hammarby i omgång 29, innan HBK avslutar Allsvenskan med bortamatch mot Malmö FF.