Erik kommer jobba hårt varje dag

I dagens A-trupp ingår tolv spelare som kommer från föreningens akademi. Yngst i laget är mittfältaren Erik Ahlstrand som först i höst fyller tjugo år. Han är dock ganska rutinerad då han hittills har hunnit med femtio seriematcher i Superettan.
Första året (2019) i A-truppen var han mest yttermittfältare medan han under förra året mest fick i träda i rollen som avbytare men fick göra många inhopp. Några matcher blev det från start som innermittfältare, en position där han vill utmana om platserna.
- Det är tuff konkurrens om platserna men det gäller bara att jobba hårt varenda en dag, så får man se, säger Erik, som vet vad han vill med årets säsong.

- Denna säsong vill jag bara göra så bra som möjligt för mig själv och utvecklas, det har känts bra hittills under de här två träningarna

Bra gjorde han det i Sundsvall förra året när det allsvenska kontraktet säkrades. Erik var avbytare och kom in och svarade för två assist i 6-0 matchen.
- Det är alltid kul att göra lite poäng och jag hoppas fortsätta bidra med det även detta år.

Han är glad över att träningarna har satt igång igen, för även om det har varit semester större delen av december så blev det en del träning för Erik och många av hans lagkamrater.
- Vi har tränat ganska mycket med Simon Bakkioui under december, sen tog man lite ledigt över jul, nu är det bara på det igen.

- Det är fantastiskt kul att vara igång igen och så är det nytt konstgräs ute på Söndrum, det är extra nice. Planen har varit lite frusen men man märker att det är nytt, så det tar lite tid att springa in i det.

Nu blir det hårdkörning med sju pass i veckan. Hur kommer din kropp att palla det?
- Hittills efter två träningar pallar kroppen, det är en fråga som man kan se på om två veckor kanske. 

Redan om elva dagar är det dags för årets första match mot IFK Värnamo. Det är något som Erik Ahlstrand ser fram emot.
- Det är alltid kul att spela matcher och det ser vi nog alla fram emot. Förra året när vi inte hade några matcher under coronan, så kändes det som om man tränade för ingenting. Nu när det blir match så tränar man verkligen för matchen, säger Erik Ahlstrand avslutningsvis.