Derby mot Falkenberg

I morgon lördag är det derbydags mot Falkenbergs FF. På Vinåvallen, i Vinberg, möts lagen precis som i Svenska Cupen i fjor. Men denna gång är det tyvärr utan publik.
Magnus Haglund ser fram emot lördagens match:
- Det ska bli kul med match igen. Vi är i gång efter segern senast och gör nu vår andra match. Vi var nöjda med matchen senast men nu ska vi försöka utveckla det vi inte var tillräckligt bra i.

För Malkolm Nilsson Säfqvist innebär det första matchen i år, då han senast fick sitta vid sidan om hela tiden.
- Det ska bli jättekul. Det är försäsong men ändå ett litet prov för att se var man står just nu. 

Magnus Haglund nämnde i går att ni målvakter tillsammans med backarna suttit ner och pratar hur ni ska uppträda.
- Det gjorde vi hela förra året också, så nu är det egentligen att vi slipar på detaljer och situationer som har dykt upp. Det kan ju bli lite annorlunda hur vi försvarar oss i år i Allsvenskan men grunderna är desamma. 

Det måste vara en trygghet för dig som målvakt att samtliga backar är kvar i laget.
- Självklart, vi vet ju alla hur vi spelade förra året och alla som är utanför startelvan vet ju också hur vi ska spela, så det spelar egentligen ingen roll vem som hoppar in, utan det är full tilltro till allihop, säger "Malle".

I morgon derby mot FFF, hur är känslan?
- Det blir alltid lite extra, lite grinigt och så där. Sen får vi se jag vet inte hur många som har lämnat dem, Marcus Mathisen har ju stuckit till Sirius. Det är en rolig träningsmatch såklart, det blir alltid lite extra, säger Malkolm Nilsson Säfqvist in för sin årsdebut i morgon.

- Det är alltid lite extra med derby, som brukar ge lite extra intensitet även om det är träningsmatch. Så det ska bli roligt att möta FFF, instämmer Magnus Haglund.

Matchen startar kl. 13.00 i Vinberg och kommer att spelas utan publik. För dig som har HP- eller HN-abonnemang kan du se matchen på deras sida.