Crespo blev första målskytt

Vid underläge 0-1 och matchuret på 36 minuter så kom årets första mål. Målnickare blev Crespo Kamara som egentligen tänkte nicken som en passning...
När Crespo fick chansen att göra "ettan" så hade HBK redan hamnat i underläge och hade en lite sämre period i matchen.
- Lite både upp och ner, tycker att vi började bra första fem. Sen hamnade vi lite fel i pressen och tappade för många bollar, samtidigt som vi tar lite dumma beslut, så under en femtonminutersperiod är det lite halvdåligt. Efter deras mål kommer vi in i det och höjer oss, vi sätter pressen bättre och får utdelning på det också, analyserade Joel Allansson.

Kvitteringen kom i alla fall och det var Crespo Kamara som svarade för den. 
- Efter deras mål kommer vi igång och har kontroll på matchen.
- Målet är en långboll från "Ante" bakom deras backlinje, det var lite brett och jag skulle bara nicka för att passa till Boman, men så går bollen in.
- Det är roligare att göra målet själv men det var en passning, säger en leende Crespo Kamara.

Ledningsmålet strax före paus gjordes av Samuel Kroon, som minns målet mycket väl efter matchen.
- Det var Erik som spelade fram till "Bosse", som får en jättefin touch förbi deras mittback och till mig i hålet mellan deras ytterback och mittback. Jag tar bara en touch och placerar den från straffområdeslinjen, det var ett ganska snyggt mål, säger Kroon.

Lite senare fick han nästan samma läge men där tycker han att skottet blev lite för tamt och målvakten kunde rädda.
- Det är lite tungt i benen just nu men det ska det vara när vi tränar på jättehårt. Benen var inte jättefräscha men det är ingenting man får fundera på nu. Men det var skönt att vi fick leda i halvlek, säger Samuel Kroon, som tillsammans med sju andra byttes ut i paus.

- Det känns bra i kroppen men det är första matchen efter tränat i två veckor, säger Crespo, som i år får uppleva hela försäsongen.
- Det är väldigt bra att jag får vara med från början och få hela försäsongen, så det känns väldigt bra.