Boakye ser fram emot säsongsstarten

Det är semester för spelarna men varje dag syns några av dem på Örjans vall för att träna extra. På torsdagsförmiddagen var Thomas Boakye på plats. Han ser fram emot att äntligen få spela allsvensk fotboll men vet att det blir ett tufft år.

Träningsstarten på måndag är något som Thomas verkligen ser fram emot.

- Det känns bra att komma tillbaka på måndag och få träffa alla igen, säger Thomas, som den här julen lät bli att åka hem till Ghana med tanke på pandemin.


- Jag stannade hemma och tränade här före jul, så jag känner mig redo för uppstarten på måndag. Fast vi har varit lediga har vi ändå hunnit med att träna, säger Thomas.


Thomas Boakye har spelat sex säsonger i Superettan, tre i Varbergs BoIS och tre i HBK, med totalt 155 matcher. I år blir det inte Superettan för ghanesen utan i stället får han debutera Allsvenskan.

- Allsvenskan kommer att bli jättetuff, det gäller att träna hårt varje dag. Jag vet att alla spelare i HBK vet att Allsvenskan blir väldigt tuff men vi kommer hårt för oss själva och för alla supportrar.


Det är alltid tufft arbete som gäller för att nå framgång och det vet Thomas och hans lagkamrater om.


På måndag är det uppstart igen för spelarna. För ledarna är ledigheten redan över då de träffades under dagen för att göra sin planering inför den första tiden av årets träning.