Vilma är tillbaka efter skada

Vilma Rydell är ny får året i HBK:s damlag och har precis kommit tillbaka efter en svår skada, vilket gjorde att hon missade hela förra säsongen.

- Jag drog korsbandet hösten 2019 så det har bara varit rehab för mig under 2020. Målet var att komma tillbaka i augusti då säsongen i USA började men tyvärr blev den inställd p.g.a. covid-19 så det blev ingen fotboll alls för min del förra året, säger Vilma. 


Att vara från fotbollen under en längre tid är alltid tufft men Vilma hittar ändå positiva erfarenheter av skadan.

- Min korsbandsskada har gjort att blivit starkare psykiskt då man varit ifrån fotbollen väldigt länge och all rehab man har behövt göra för att komma tillbaka starkare än innan. 


Nu är Vilma frisk igen och hoppas då kunna få utnyttja sina starka sidor, som enligt henne själv är, passningsspelet och spelförståelsen. Och det är en positiv tjej som kommit till HBK.

- Jag tror att jag är en tjej som sprider positiv energi och är för det mesta väldigt glad. 


Målsättningen inför framtiden är ganska klar – hon siktar högt.

- Målet är såklart att nå så hög division jag kan. Allsvenskan har alltid varit en dröm att spela i sedan jag var liten, säger Vilma.


I år är det dock div. 1-fotboll med HBK:s damer och hon tror att det kommer bli en tuff serie där de kommer att få möta många bra lag. Hon ser ändå att det finns styrkor i laget.

- Det känns som att vår fysik och vilja är våra starka sidor. Det är den bilden jag har fått av laget. Jag är ny i HBK men det verkar vara en väldigt proffsig klubb och tjejerna i laget är väldigt härliga, tycker Vilma.


Tillsammans med ett annat nyförvärv, Emmy Zetterberg, finns det klara likheter. De båda kommer från IF Böljan och har båda tidigare spelat även med IS Halmia. Båda kommer också till HBK efter korsbandsskador. Just Emmy tror Vilma mycket på inför säsongen.

- Jag tror Emmy Zetterberg kommer att utvecklas väldigt mycket då hon, precis som jag, är på väg tillbaka från en korsbandsskada, säger Vilma Rydell avslutningsvis.



VILMA RYDELL

Född 27 maj 1999

Position Central mittfältare

Tidigare klubbar Tvååkers IF (-2014), IS Halmia (2015-16), IF Böljan Falkenberg (2016-20)

Landskamper 5 F17