Styrelsen informerar

HBK-styrelsen har tillsammans med MTA Bygg och Anläggning AB inlämnat en skrivelse till Halmstad Kommun för att tillsammans med dem föra en dialog om att titta på möjligheten att bygga ny arena.

Under hösten 2020 har det i styrelserummet behandlats om framtida arena för föreningen. Ambitionen är att Halmstad Kommun tar med detta i sin kommande översiktsplan. Styrelsen vill förbättra träningsmöjligheterna för föreningens lag och samtidigt samla ihop all verksamhet till en plats.

- Det är styrelsens ansvar att lyfta blicken och se vad som krävs framåt i ett längre perspektiv. Det finns för- och nackdelar med dagens placering på Örjans vall, därför vill vi i styrelsen föra en dialog med kommunen om ny arena, säger ordföranden Pelle Nilsson.


- Detta är samtidigt en startpunkt på att föra ytterligare dialoger med kommunen och våra medlemmar. Vi har redan träffat några politiker och informerat våra stödföreningar; Gamla Bollklubbare och HBK-Ringen.


Den gamla styrelsens förslag från 2011-12, framtaget av Göran Svensson, har plockats fram och i det förslaget är tanken att en ny arena byggs på Sannarpsfältet.


HBK har varit i diskussion med kommunen tidigare om ny arena men då inte lyckats med sina ambitioner.

- Vi tror att tajmingen är rätt denna gång. Kommunen har som mål att det ska finnas 150 000 invånare i kommunen 2050 och här finns möjlighet att kunna bygga citynära bostäder på nuvarande Örjans vall.


- Vi vill som förening även i framtiden ligga i Allsvenskan och då är det jätteviktigt att vi i styrelsen tittar på vad vi kan förbättra i vår verksamhet, men vi har stor respekt för våra medlemmars åsikter, säger Pelle Nilsson.