Seger för P16 mot P15

Tanken var att P16 skulle möta IFK Göteborg denna helgen. P15 skulle möta Örgryte IS. Dem matcherna blev inte av så då mötte man varandra istället.
- Vi tar oss an matchen på ett bra sätt. Lätt att ta enkelt på en sådan här uppgift. Vi skötte oss bra under matchen, säger Fredrik Andersson i P16:s ledarstab.

Inledningsvis var det dock det yngre HBK-laget som ägde boll men P16 försvarade sig väl. Efter halva första halvlek började P16 ta över. delvis via ett bättre presspel och ett snabbare anfallsspel.

När man gick till paus så stod det 3-0 till P16 efter mål av Filip Andersson, Elis Wijk och Emilio Kostov.

Under andra halvlek fortsatte P16 att skapa lite målchanser och störa P15 på ett bra sätt i deras speluppbyggnad. Ytterligare tre mål under halvlek gjorde att slutresultatet blev 6-0.

- Det vi har tränat på under veckorna har börjat drillas på plats och det var bra att få matcha spelarna. Stort tack till P15 för frågan! säger Tobias Dock i P16-lägret avslutningsvis.

Halmstads BK P16 - Halmstads BK P15, 6-0 (3-0)

Startelva Måns Ramström (ut 46) - Hannes Arildsson, Noel Wikström, Fabian Johansson, Filip Andersson (ut 60) - Thesar Jashari, Hugo Rödin (ut 68), Isak Andersson, Elis Wijk - Edmond Berisha (ut 35), Emilio Kostov
Avbytare Viggo Hed (in 46), Joel Kelloniemi (in 60), Laurent Qitaku (in 35), Philip Bergqvist (in 68)