Nu börjar tävlingssäsongen

På söndag klockan 13.00 spelar HBK sin första tävlingsmatchför året.

 Det är fjolårsmotståndarna i Superettan, GAIS som kommer till Skedalahed. I morgon kl. 13.00 spelar HBK sin första tävlingsmatch för året. Det är ett lag som kommer till start med 14 raka matcher utan förlust och tränare Magnus Haglund ser fram emot matchen. 

- Det känns härligt att få komma ut och spela tävlingsmatcher igen, träningsmatcher i all ära men det är roligare och mer inspirerande att spela tävlingsmatcher. 


- Vi har scoutat Gais väldigt bra tycker jag och jag kan säga att Gais är ett betydligt bättre lag i dag än de var när vi mötte de i fjol. De har utvecklat sitt anfallsspel och är en klart farligare motståndare. Vi måste verkligen göra en topprestation för att slå dem, menar Haglund.


Hittills har Bollklubben hunnit med fyra träningsmatcher, två vinster mot IFK Värnamo och Falkenbergs FF men även två oavgjorda mot IFK Göteborg och Varbergs BoIS. 

- Från de matcherna kan vi ta med oss både bra och dåliga saker, Vi har gjort några väldigt bra halvlekar både offensivt och defensivt och spelat det spel som vi vill göra, men även en del delar som vi vet att vi måste förbättra för framtiden. Så på de sättet är träningsmatcherna väldigt nyttiga, fortsätter Magnus.

 

HBK:s nyförvärv Phill Ofosu-Ayeh är inte spelklar och kommer inte vara med i truppen mot GAIS i morgon, men den nya mittfältaren Amir Al-Ammari är redo för spel i sin nya klubb. 


I HBK:s grupp finns även allsvenska Malmö FF och Västerås SK, hemmahörande i Superettan. 


Matchen startar kl. 13.00 och sänds i Cmore. Med anledning av de publikrestriktioner som finns spelas matchen utan publik.