Motståndarkollen: Västerås SK

På lördag, 27 februari, spelar HBK:s herrlag sin andra match i Svenska cupens gruppspel. De möter då Västerås SK på Skedalaheds IP.

I den första gruppspelsmatchen i söndags förlorade HBK hemma mot GAIS med 2 – 0. Trots många hörnor och ett antal heta målchanser lyckades HBK inte spräcka målnollan.

VSK svarade för en stor överraskning när de besegrade svenska mästarna, Malmö FF, med 2 – 1 på bortaplan. Västerås tog ledningen i slutet på den första halvleken genom Pedro Ribeiro. Han nickade en inläggsfrispark i mål.

MFF kvitterade till 1 – 1 efter fem minuter i den andra halvleken. Det var Anders Christiansen som sköt ett skott, som styrdes i mål av VSK:s målskytt Pedro Ribeiro.

I den 64:e minuten chockade hemmalaget igen när Simon Johansson i VSK sköt en frispark från straffområdeslinjen via ribban in i mål. MFF tryckte på för att kvittera och trots ett antal farliga målchanser lyckades de inte göra mål. Det blev seger med 2 – 1 för Västerås SK.

Inför den här säsongen har VSK värvat några spelare från division 1-klubbar men det viktigaste för VSK var att Victor Prodell förlängde och skrev på ett tvåårskontrakt. Viktor kom till VSK under hösten 2020 och han gjorde 7 mål på tio matcher.

I förra veckan sålde Västerås talangen Moonga Simba till den norska klubben SK Brann.