Motståndarkollen: Varbergs BoIS

På lördag, 13 februari, är det återigen dags för en träningsmatch för HBK:s herrlag. De möter då den allsvenska konkurrenten Varbergs BoIS. På grund av kylan kommer det halländska derbyt att spelas inomhus i Rydahallen i Borås.

HBK mötte i fredags IFK Göteborg och matchen slutade 1-1. Emil Tot Wikström gav HBK ledningen med 1-0 i den 7:e minuten och Göteborg kvitterade i den 62:a minuten.

Varberg spelade ett halländskt derby mot Falkenbergs FF i lördags. Matchen spelades i Rydahallen i Borås och det blev 1-1. Varberg kvitterade i den 87:e minuten genom Rasmus Cronvall. Lagen spelade sedan ytterligare en halvlek och då med en U21-prägel och den halvleken vann BoIS med 1-0.

Sedan Allsvenskan avslutades den 6 december 2020 har det varit stor omsättning på spelare i Varberg. Bland annat har Astrit Selmani, som kom på andra plats i skytteligan i Allsvenskan med 15 mål och vann poängligan med 21 poäng, gått till Hammarby IF och i fredags lämnade Gustaf Norlin och skrev på för IFK Göteborg.

Varberg överraskade många förra året när de var nykomlingar i Allsvenskan. Tränare Joakim Persson roterade ofta i startuppställningarna och i laget spelade flera nya spelare från de lägre divisionerna. De slutade på en fin 11:e plats i Allsvenskan.

Varberg var också det laget i Allsvenskan 2020,som använde flest spelare födda på 2000-talet, tio stycken.

Den tidigare HBK-målvakten Stojan Lukic var ny i Varberg 2020 och gjorde 19 matcher. Han hade tänkt att sluta inför årets säsong men kommer att finnas med som backup under den här säsongen. I dagens HBK har Thomas Boakye tidigare spelat i Varberg, 2015-17.