Matilda och Elvira ansluter till HBK dam

Damlaget har förstärkt med ytterligare nyförvärv och det är spelare med stor rutin som värvats. Två systrar som spelat ca 75 matcher ihop i Elitettan och långt över 100 matcher i div. 1.  
Matilda och Elvira Johansson har spelat i IF Böljan och är födda in i verksamheten. Hela familjen har varit en stor del av föreningen, och föreningen en stor del av familjen.

Första kontakten togs redan i oktober där HBK Dam meddelade Böljan om att de har spelare som vi har för avsikt att kontakta. Böljan beskrev sin situation och vädjade om att inte ta spelare från dem. HBK respektera deras vädjan, så efter ett möte med Matilda så enades båda parter om att de fortsätter spela i Böljan.

- Ja, det var en lång väg för att få hit de två spelare som var de första vi kontaktade inför 2021, säger Fredrik Andersson i HBK.


Matilda Johansson är en spelare med bra teknik, speluppfattning och tillslag. Hon har en enorm erfarenhet genom mängder med matcher på elitnivå och div. 1. Matilda spelar helst centralt på mitten men kan spela på de flesta positioner.

- När HBK visade intresse så var det både smickrande och lockande säger Matilda och fortsätter. 

- Jag har spelat i Böljan i hela mitt liv och kunde inte lämna när föreningen var så illa ute. När det blev definitivt att Böljan tvingades lägga ner så blev HBK ett självklart val. Jag är väldigt glad att tillhöra en så stor klubb och ser detta som nästa kapitel för min fotboll.


Elvira Johansson spelar också helst centralt på mitten men är inte främmande för andra positioner. En karaktärsspelare som alltid ger 100 %. Bra teknik, speluppfattning och en vilja som gör henne till en mardröm för motståndarna. 

- Det första som slog mig var att det var länge sedan jag kunde vara med på en träning och spela större spel. Vi har inte varit så många i Böljan så det blev mest smålagsspel. Det är också en hög kvalitet som ger bra träningar och bra miljö i att fortsätta utvecklas, säger Elvira.


- Trots att Elvira är ung så har hon också stor erfarenhet. Jag har sett henne spela många gånger i ungdomsåren med många tuffa dueller mot framförallt spelare i IF Centern, säger Fredrik om lagets nya spelare.


Ett truppbygge blir aldrig riktigt färdigt utan är hela tiden ett levande arbete. Med Matilda och Elvira så blir vi mer kompletta och får alternativ som vi inte hade innan. Vi har också haft en önskan i att få in erfarenhet och nu får vi mycket i ett och samma paket. 


Vi hälsar Matilda och Elvira hjärtligt välkomna till Halmstads Bollklubb.